ΒΙΝΤΕΟ- Αετός 2016: Πιλότος “έπεσε” στα σύνορα Ελλάδας – Κύπρου! ΔΕΙΤΕ ΤΗ “ΔΙΑΣΩΣΗ” | dete

ΒΙΝΤΕΟ- Αετός 2016: Πιλότος "έπεσε" στα σύνορα Ελλάδας - Κύπρου! ΔΕΙΤΕ ΤΗ "ΔΙΑΣΩΣΗ"

Σενάριο έρευνας και διάσωσης πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας στα σύνορα Ελλάδας - Κύπρου "έπαιξαν" οι δυο χώρες κατά τη διάρκεια της άσκησης Αετός 2016.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Πολεμικής Αεροπορίας την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας, σε περιοχή νότια της νήσου Μεγίστης.

Το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την Έρευνα και Διάσωση Ιπταμένων της ΠΑ, μετά από εικονική εγκατάλειψη, σε απομακρυσμένη περιοχή του FIR Αθηνών.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο (2) αεροσκάφη F-16 Block 52+, ένα (1) ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα (1) αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης, πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλωτά και δυνάμεις της 95ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, καθώς και ένα (1) ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς.

Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ 2016» from Hellenic Air Force on Vimeo.