«ΒΕΡΤΙΓΚΟ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η φράξια Σαμαρά  έφαγε μαζί του στο Ρίο | dete

«ΒΕΡΤΙΓΚΟ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η φράξια Σαμαρά  έφαγε μαζί του στο Ρίο

 

Στην αντεπίθεση το μπλοκ Μητσοτακικών – Καραμανλικών

 

Βέρτιγκο έχουν προκαλέσει στην τοπική Νέα Δημοκρατία τα απόνερα της έλευσης την προηγούμενη εβδομάδα του Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα, καθώς οι κινήσεις  και οι επαφές του δείχνουν πως όχι μόνο δεν έχει εξοικειωθεί  με την αποχώρησή του από το τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ότι συνεχίζει μέσω «παρένθετων» προσώπων να πιέζει και να διαμορφώνει καταστάσεις.

Η επίσκεψή του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, συνοδεύθηκε με τετ-α-τετ και δείπνο το οποίο πραγματοποιήθηκε σε γνωστό μαγαζί στο Ρίον , στο οποίο  έδωσαν το παρόν όλα τα στελέχη που ανήκουν στο μπλοκ του Άδωνη Γεωργιάδη, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας.

Η επομένη της συνάντησης συνοδεύθηκε από συγκεκριμένες κινήσεις και διαρροές προς τη βάση της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή, οι οποίες όλες είχαν ως επιμύθιο τη φράση – συμπέρασμα « Ο Κυριάκος δεν πρόκειται ποτέ να γίνει πρωθυπουργός».

Στην απέναντι όχθη την ίδια ώρα καταγράφονται κινήσεις στελεχών που πρόσκεινται στο μπλοκ των Μητσοτακικών – Καραμανλικών , οι οποίοι διαπιστώνουν πως ο κίνδυνος να παραμείνει - άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα - η οργάνωση της Αχαΐας στα χέρια των «πυρήνων» του Άδωνη Γεωργιάδη, τους αναγκάζει να συσπειρωθούν και να ετοιμάζουν αντεπίθεση, αρχής γενομένης από τους εργασιακούς χώρους.

Για τις κινήσεις των «πυρήνων» που έχει διαμορφώσει στην πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα, με τι ευλογίες της τοπικής ηγεσίας, ο Άδωνης Γεωργιάδης, έχει ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια ο Αχαιός διευθυντής στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη Μιχάλης Μπεκίρης.

 

Η Νέα ΔΑΚΕ

Στο παιχνίδι έχει πλέον για τα καλά και η Νέα ΔΑΚΕ, την οποία αποτελούν εργαζόμενοι που πρόσκεινται στα μπλόκ – Καραμανλικών – Μητσοτακικών και οι οποίοι έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους με ανακοινώσεις και έντυπο υλικό, στο οποίο κυριαρχούν οι αναφορές στη  Συμφωνία Αλήθειας με τους εργαζόμενους, αλλά δεν ξεκαθαρίζουν κατά πόσο η κίνηση τους παραπέμπει σε εμφάνιση σε πανελλαδικό επίπεδο μια νέας παράταξης .

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, πως ένας από τα βασικά σημεία έκφρασης της Νέας ΔΑΚΕ είναι το Νοσοκομείο του Ρίου και ο χώρος της δημόσιας υγείας στην περιοχή . Αυτή η κίνηση εκτιμάται πως αποτελεί μήνυμα, αφού ο χώρος της υγείας είναι ο χώρος από τον ποίο προέρχεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Α. Μαζαράκης, με τον οποίο Καρμανλικοί και Μητσοτακικοί στην περιοχή έχουν ανοιχτό μέτωπο

Έρχονται δυο μυστικά τετ-α-τετ

Με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις πολιτικές εξελίξεις, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή που πρόσκεινται  στο Καραμανλικό και Μητσοτακικό στρατόπεδο θα έχουν δυο τετ-α-τετ εντός της εβδομάδας με δύο βουλευτές , στο πλαίσιο της χάραξης πολιτικών και παρεμβάσεων οι οποίες θα εκφράζουν αμιγώς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας .