Βενεζουέλα: Φώναζαν “θέλουμε φαγητό”, τους… “τάισαν” δακρυγόνα! (ΦΩΤΟ, VIDEO) | dete

Βενεζουέλα: Φώναζαν "θέλουμε φαγητό", τους... "τάισαν" δακρυγόνα! (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Πολίτες που είχαν σχηματίσει, για ακόμη μια μέρα, ουρές έξω από καταστήματα του Καράκας για να πάρουν φαγητό κατέληξαν να συγκρουστούν με την αστυνομία όταν αποφάσισαν να ξεκινήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το προεδρικό μέγαρο. «Θέλουμε φαγητό! Πεινάμε» φώναζαν αλλά η αστυνομία αντ’ αυτού τους πέταξε... δακρυγόνα.

Κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση στη Βενεζουέλα γίνεται συνεχώς πιο δύσκολη για τους πολίτες της χώρας, που βλέπουν τον Νικολάς Μαδούρο να μην αλλάζει πολιτική, την οικονομική κρίση να επιδεινώνεται και τα τρόφιμα, όπως και τα βασικά αγαθά, όχι μόνο να λείπουν από τα ράφια των καταστημάτων αλλά και να πωλούνται στη μαύρη αγορά.

Η απόγνωση οδήγησε σε νέα επεισόδια, όταν οι ουρές που είχαν σχηματίσει εκατοντάδες πολίτες για να αγοράσουν τρόφιμα και κάποιοι επιχείρησαν να κλέψουν τρόφιμα από ένα φορτηγό. Και τελικά, οι ουρές για λίγο φαγητό κατέληξαν σε διαδήλωση προς το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, όπου όμως οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς και την αστυνομία. Αιτία της διαδήλωσης το γεγονός πως ο Μαδούρο είχε προγραμματίσει ομιλία σε συγκέντρωση που θα γινόταν σε κοντινή απόσταση.

«Βρίσκομαι εδώ από τις 8 το πρωί. Δεν υπάρχουν πλέον τρόφιμα στα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ» δήλωσε μια γυναίκα στο τηλεοπτικό δίκτυο Vivoplay που πρόσκειται στην αντιπολίτευση. «Είμαστε κουρασμένοι και πεινάμε».