Βελόπουλος: «Η Μονάδα Σπαστικών Παίδων Πατρών πρέπει να λειτουργήσει άμεσα»

24.09.2020 / 5:28
velopoulos

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας προς τον κ. Υπουργό Υγείας, με θέμα «Η Μονάδα Σπαστικών Παίδων Πατρών πρέπει να λειτουργήσει άμεσα».

“Κύριε Υπουργέ,

Η Νέα Μονάδα Σπαστικών Παίδων – Κέντρο Ημερήσιας ΦροντίδαςΠατρών αποτελεί υψηλής κοινωνικής σημασίας υποδομή, τόσο για την Αχαΐα, όσο και ευρύτερα για ολόκληρη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για μια σημαντική δομή, που θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με βαριές αναπηρίες και θα αποτελέσει ανάσα για τις οικογένειές τους. Η ως άνω μονάδα δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί, καθώς, δεν έχει εγκατασταθεί εντός της ο απαραίτητος υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Δυστυχώς όμως, ένα τέτοιο εμβληματικό έργο, προϋπολογισμού 2.644.500 ευρώ, που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ κι έχει ολοκληρωθεί από το 2017, παραμένει, έως σήμερα, κλειστό και αναξιοποίητο, παραδομένο στη φθορά του χρόνου. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής και αποπεράτωσης της Νέας Μονάδας Σπαστικών Παίδων Πατρών;
  2. Πότε προβλέπεται να ξεκινήσει η λειτουργία της ως άνω δομής, δεδομένου του ότι η παράδοσή της στην τοπική κοινωνία θα προκαλέσει ανακούφιση για τις οικογένειες που έχουν ως προστατευόμενα μέλη τους παιδιά με βαριές αναπηρίες;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα