Παρασκευή, 20.11.2020, 11:58 μμ

Βατόπουλος: Τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο

08.09.2020 / 17:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο-23-5

Στο άνοιγμα των σχολειών εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (8/9) ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος επισημαίνοντας πως «τα παιδιά πρέπει να κάνε σχολείο».

Μιλώντας στην ΕΡΤ επικαλέστηκε πρόσφατες έρευνες σχετικά με την μετάδοση του ιού οι οποίες υποστηρίζουν πως «τα παιδιά δύσκολα μεταδίδουν τον ιό».

«Η Covid 19 έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από τη γρίπη, τα παιδιά δεν αποτελούν το κέντρο μετάδοσης όπως σε άλλες μορφές γρίπης», σημείωσε ο καθηγητής λέγοντας πως «η οδηγία να μην έρχονται τα παιδιά σε επαφή με ηλικιωμένους και άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ισχύει, γιατί ναι μεν μεταδίδουν τον ιό δύσκολα αλλά όχι καθόλου».

«Το φθινόπωρο θα είναι μεγάλη πρόκληση για τους γιατρούς για να μπορέσουν να ξεχωρίσουν τη γρίπη από τον κορονοϊό. Θα είναι σκόπιμο να τα ξεχωρίζουν γιατί έχει άλλη θεραπευτική αντιμετώπιση η γρίπη άλλη ο κορονοϊός. Εκεί θα έχουμε διαγνωστικά θέματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Τα παιδιά πρέπει να πάνε στο σχολείο, δεν είναι σωστό να τα κρατήσουμε στο σπίτι. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς, είναι ασφαλή με τη μάσκα».

«Τα μέτρα που λαμβάνονται για τον κορονοϊό και η εγρήγορση που υπάρχει θα μας προστατεύσει και από τη γρίπη» τόνισε και ζήτησε από τους γονείς να μην ανησυχούν και να ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορονοϊό για το οποίο και είπε πως «γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες από φαρμακευτικές εταιρίες και πανεπιστήμια προκειμένου να εφευρεθεί ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να σταματήσει την πανδημία. Ωστόσο, οι προσπάθειες είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο».

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα