Βασίλης Παπαδημητρίου: Βρήκε το αντίδοτο στην ανεργία | dete

Βασίλης Παπαδημητρίου: Βρήκε το αντίδοτο στην ανεργία

Λύση για όσους αναζητούν εργασία αποτελεί η πρωτοποριακή ανακάλυψη ενός φοιτητή από τη Χαλκίδα, ο οποίος σπουδάζει στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης.

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου δημιούργησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα εύρεσης εργασίας που ονομάζεται iHireYou και είναι τελείως αντίθετη με τη... φιλοσοφία μιας μικρής αγγελίας, καθώς δεν αναζητεί ο ενδιαφερόμενος τη δουλειά, αλλά η... δουλειά τον ενδιαφερόμενο!

Κάθε μέλος μπορεί να δημιουργήσει το επαγγελματικό προφίλ του online, δημοσιεύοντας το βιογραφικό του και να επιλέξει το επάγγελμα με το οποίο επιθυμεί να απασχοληθεί αυτήν την περίοδο.

Η ιστοσελίδα δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα που έχουν κάποια ειδικότητα, αλλά και σε άτομα που επιθυμούν να εργαστούν σε επαγγέλματα μικρής διάρκειας, όπως εποχικά ή καθημερινά (για παράδειγμα, σερβιτόρος ή μπάρμαν). «Στόχος του iHireYou είναι να αλλάξει ο τρόπος εύρεσης εργασίας αλλά και ο τρόπος εύρεσης προσωπικού» εξήγησε στην «Espresso» ο φοιτητής, διευκρινίζοντας ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα άρχισε να λειτουργεί μόλις τον περασμένο Οκτώβριο: «Προσπαθούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά και μέσω άλλων τρόπων προβολής, να γίνει γνωστό σε όλο και περισσότερα άτομα που έχουν ανάγκη από εργασία, αλλά και σε επιχειρήσεις».

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου πρόσθεσε ότι η ιδέα τού ήρθε πριν από λίγους μήνες, όταν είχε δημιουργήσει την ιστοσελίδα ulawyer.gr: «Ενώ η ιστοσελίδα πήγαινε καλά, είχα μπει στη διαδικασία να ψάχνω προσωπικό, γιατί οι ανάγκες της ήταν μεγάλες. Αμέσως σκέφτηκα πως ο μόνος τρόπος για να βρω προσωπικό ήταν να βάλω αγγελία σε κάποια εφημερίδα ή στο internet. Αλλά, βάζοντας αγγελία, πόσο χρόνο θα μου έπαιρνε να βρω το σωστό προσωπικό που χρειαζόμουν; Με βάση αυτές τις ερωτήσεις άρχισα να δημιουργώ το ihireyou.gr».