ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ: 17 χρόνια μετά επέστρεψε εκεί που έζησε τον εφιάλτη της! Την ανάγκαζαν να πάει με 20 άνδρες την ημέρα – Σήμερα είναι επιχειρηματίας σε νησί του Ιονίου | dete

ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ: 17 χρόνια μετά επέστρεψε εκεί που έζησε τον εφιάλτη της! Την ανάγκαζαν να πάει με 20 άνδρες την ημέρα – Σήμερα είναι επιχειρηματίας σε νησί του Ιονίου

Σήμερα είναι 37 ετών. Επέστρεψε στην Πάτρα του παλαιότερου εφιάλτη της μετά από 17 χρόνια. Την είχαν φέρει στην πόλη αδίστακτοι δουλέμποροι. Την απήγαγαν από τη Μολδαβία όταν ήταν 16 ετών. Αρχικά την πήγαν στην Βουλγαρία και μετά στην Αλβανία και εκεί την μετέτρεψαν σε σκλάβα του σεξ με ανείπωτους τρόπους.

Την εξανάγκαζαν με εκφοβισμούς και ξύλο να εκδίδεται ακόμα και με 20 άνδρες την ημέρα! Στα είκοσι της, την έφεραν στην Πάτρα. Την έβαλαν μαζί με μία 23χρονη Ρωσίδα σε ένα σπίτι για να συνεχίσουν να γεμίζουν τους βασανιστές τους με λεφτά. Τις κρατούσαν κλειδωμένες και τους έδιναν μόνο φαγητό. Καθόλου χρήματα και φυσικά τα χαρτιά τους τα κρατούσαν οι ίδιοι. Τους είχαν πει ότι αν τολμούσαν να μιλήσουν θα έβρισκαν το θάνατο οι ίδιες και οι οικογένειές τους.

Η Βαλεντίνα βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη να εκμυστηρευτεί σε πελάτη τον εφιάλτη της. Αυτός ειδοποίησε γνωστό δικηγόρο στην Πάτρα που ήρθε σε επαφή με την αστυνομία. Στήθηκε μυστική επιχείρηση. Συνελήφθησαν οι βασανιστές. Ένας Ρώσος και ένας Αλβανός και οι δύο γυναίκες ελευθερώθηκαν.

Και οι δύο γυναίκες πήραν άδειες παραμονής στη χώρα. Η Ρωσίδα πήρε κανονικά άδεια ιερόδουλης και συνέχισε να εκδίδεται στην Αθήνα, χωρίς… αφεντικά.

Η Βαλεντίνα ακολούθησε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Πήγε σε νησί του Ιονίου και έκανε διάφορες εργασίες από λαντζέρα σε εστιατόρια μέχρι και αγροτικές σε χωράφια.

Κάποια στιγμή γνώρισε έναν Έλληνα νησιώτη που νοίκιαζε δωμάτια σε τουρίστες και έγιναν ζευγάρι. Η ίδια άρχισε να ασχολείται με γκρουπ από την πρώην Σοβιετική Ένωση καθώς ήξερε τη γλώσσα. Σύντομα επεκτάθηκε η επιχείρηση και βρέθηκε να κάνει τζίρους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σήμερα η Βαλεντίνα είναι πλούσια. Θυμάται όμως το παρελθόν της. Και ξέρει πως πολλές άλλες γυναίκες βρίσκονται στη θέση της. Σε μία άγνωστη χώρα, φοβισμένες, χωρίς να γνωρίζουν καν πώς να συνεννοηθούν.

Η 37χρονη έχοντας τους πόρους και συνεργαζόμενη με τις αρχές και δικηγορικά γραφεία έχει αφιερώσει τη ζωή της στο να βρίσκει σκλάβες του σεξ, να τις απελευθερώνει και να παραδίδει τους βασανιστές στην αστυνομία.

Επέστρεψε στην Πάτρα για πρώτη φορά από τότε. Είχε το θάρρος να επισκεφθεί ακόμη και τον τόπο του μαρτυρίου της κλαι να κλάψει βουβά.