Βαγγέλης Μαρινάκης – Και επίσημα αφεντικό της Νότιγχαμ Φόρεστ | dete

Βαγγέλης Μαρινάκης - Και επίσημα αφεντικό της Νότιγχαμ Φόρεστ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι και επίσημα το αφεντικό στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού πέρασε τα τεστ των ιδιοκτητών στην Αγγλία και μίλησε για το πως οραματίζεται το σύλλογο αλλά και για τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι το νέο αφεντικό της Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού πέρασε τα fit and proper test της Football League, η οποία εξέτασε εξονυχιστικά τις υποθέσεις και το επιχειρηματικό του πλάνο. Ζήτησε επίσης και την άποψη της UEFA, η οποία άναψε το πράσινο φως.

«Δεν έχω να φοβηθώ ή να προβληματιστώ για κάτι, αφού δεν έχω κάνει κάτι λάθος», τόνισε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού στο BBC, σε ερώτηση για τους ισχυρισμούς για κατηγορίες.

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχουν ειπωθεί πολλά αλλά τίποτα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Όλα έχουν απορριφθεί και έχουμε βγει καθαροί από όλα. Τώρα μένει μια τελευταία υπόθεση. Υπάρχουν σχεδόν 80 άτομα που εμπλέκονται. Μπορώ να σας πω ξανά ότι δεν έχω να κάνω τίποτα με αυτά γιατί ξέρω καλά τι έχω κάνει και πώς έχω πετύχει τις νίκες. Φυσικά, δεν μπορώ να σταματήσω τους αντιπάλους μας από το να μιλάνε ή να λένε άσχημα πράγματα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τόσο η αγγλική FL, όσο και άλλες ποδοσφαιρικές αρχές, όπως η UEFA, κατέληξαν πως είναι «καθαρός» έπειτα από δύο μήνες αρκετών ερωτήσεων.

Όσον αφορά το λόγο που επέλεξε να επενδύσει στη Φόρεστ, είπε: «Γι' αυτό που θυμάμαι από το παρελθόν και την δυναμική που έχει ο σύλλογος. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ για να αποφασίσεις. Ακόμα κι αν έχεις επιλογή, για ποια ομάδα θα πας. Όταν βλέπεις όλη αυτή την παράδοση και όλα αυτά τα επιτεύγματα, φυσικά αυτό το κλαμπ έχει τη δυναμική να μεγαλώσει και να πετύχει νίκες που αξίζει ολόκληρη η περιοχή».

Για τη μέθοδό του είπε: «Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ πράγματα, ούτε είμαι ένας πλούσιος τύπος που ήρθε από το εξωτερικό για να ξοδέψω τα χρήματά μου και να αποκτήσω δόξα αγοράζοντας ομάδα από την Αγγλία. Είχα αρκετές στιγμές δόξας από τα χρόνια στον Ολυμπιακό, όπου κατακτήσαμε τα πάντα, όπου σπάσαμε κάθε ρεκόρ στη χώρα μας μας και στην Ευρώπη, στο Champions League για το δικό μας επίπεδο. Ξέρουμε πολλούς παίκτες, προπονητές, συλλόγους, αξιωματούχους σε διάφορα μέρη του κόσμου στο διεθνές ποδόσφαιρο, ατζέντηδες. Όλα αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να ενώσουμε τις διασυνδέσεις μας και να κάνουμε το καλύτερο για τη Νότιγχαμ».

Στη συνέχεια τόνισε: «Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και μέσα σε αυτό το πλάνο θέλουμε να φέρουμε τη Νότιγχαμ εκεί που αξίζει. Και φυσικά η Νότιγχαμ αξίζει στην Πρέμιερ Λιγκ, στην ελίτ της Πρέμιερ Λιγκ. Επίσης, οι οπαδοί της Νότιγχαμ έχουν κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχαν καλές μέρες. Αλλά παραμένουν πιστοί και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Η δυναμική είναι τεράστια. Η δυναμική αυτής της ομάδας είναι τέτοια που όταν οργανωθεί πολύ καλά, όταν πετύχει πάλι νίκες, όταν πάρει μια καλύτερη θέση στην Championsip, όταν θα μπορούμε να κοιτάξουμε σοβαρά στην Premier League, τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ».

Καταλήγοντας, οι Άγγλοι στέκονται στη φράση του «σκληρή δουλειά», ενώ ο προπονητής Μαρκ Γουόρμπαρτον, ο οποίος φέρεται να είναι εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τη νέα ιδιοκτησία για το πλάνο της νέας χρονιάς, πρόσθεσε: «Έχουν κάνει καταπληκτική χρονιά καταφέρνοντας να είναι κάθε χρόνο στο Champions League και έχουν δημιουργήσει έναν εκπληκτικό σύλλογο».