Βίντεο των τρομοκρατών από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών | dete

Βίντεο των τρομοκρατών από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Έξι ημέρες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, η βελγική αστυνομία κάνει για ακόμα μια φορά το θαύμα της και δίνει στην δημοσιότητα με απίστευτη καθυστέρηση το βίντεο με τους τρείς τρομοκράτες και κυρίως τον άνδρα με το καπέλο μέσα στο αεροδρόμιο του Ζάβεντεμ.

Το βίντεο το οποίο δεν είχε πάρει χαμπάρι κανείς από τις 25 Μαρτίου που υποτίθεται ότι το είχε ανεβάσει η αστυνομία στο YouTube, το έκαναν σήμερα retweet και ζητούν από τον κόσμο να τους βοηθήσει να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο άνδρα. Με την ανάρτηση αυτού του βίντεο, οι αρχές δεν φαίνονται πλέον και τόσο σίγουρες ότι αυτός ο άνδρας είναι ο δημοσιογράφος Φαϊζάλ Σεφού.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ TWEET ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 

Ο αυτοαποκαλούμενος δημοσιογράφος, δεν έχει εργαστεί σε κανένα βελγικό μέσο ενημέρωσης. Ο ίδιος ανέβαζε διάφορα βίντεο στο διαδίκτυο και ήταν γνωστός στις αρχές ως στρατολόγος ριζοσπαστών. Σε ένα από τα βίντεο βρίσκεται μπροστά από ένα ανοιχτό κέντρο κράτησης, μέσα στην πόλη των Βρυξελλών, και αυτοί που βρίσκονται μέσα είναι μετά από τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου για απέλαση. Εκεί πήγαινε κάθε μέρα ο Φαϊζάλ Σεφού, ο οποίος σε ένα πάρκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στρατολογούσε για διάφορες ριζοσπαστικές ομάδες, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό την επιτήρηση των αρχών!

Ο Σεφού συνελήφθη με άλλα δύο άτομα την Πέμπτη το μεσημέρι, έξω από τα κτίρια της εισαγγελίας των Βρυξελλών. Οι εξελίξεις μαρτυρούν, αν μη τι άλλο, πως αρκετοί δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Μάλιστα, η Εξεταστική Επιτροπή που θα συσταθεί από τη Βουλή θα ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς εκτός από διοικητικά ενδέχεται να έγιναν και πολιτικά λάθη. Οι αρχές καταζητούν άλλον έναν ύποπτο που κρατούσε ένα σακίδιο και θεάθηκε κοντά στον Χαλίντ Ελ Μπακραουί, ο οποίος ανατινάχθηκε την ίδια ώρα στον σταθμό του Μαλμπέκ. Καταζητούμενος είναι επίσης ένας άλλος Βέλγος, ο Μοχαμέντ Αμπρινί, που πιστεύεται ότι είχε "επιμελητειακό" ρόλο στην οργάνωση.

Μέχρι χθες γνωρίζαμε ότι ο Φαϊζάλ Σεφού είναι ο" άνθρωπος με το καπέλο" που έλαβε μέρος στην τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στη συνέχεια διέφυγε. Ο άνδρας με το λευκό πουκάμισο και το μαύρο καπέλο, που έσπρωχνε ένα καρότσι φορτωμένο με μια αποσκευή, έφτασε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών νωρίς το πρωί της Τρίτης μαζί με τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας, τον Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και τον Ναζίμ Λασραουί. Οι δύο τελευταίοι συνδέονται με τους καμικάζι των παρισινών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άνδρας αυτός άφησε την αποσκευή του που περιείχε "τον μεγαλυτερο εκρηκτικό μηχανισμό" και έφυγε από τον χώρο. Όμως η βόμβα του δεν εξερράγη.