Αύριο η πορεία του Δήμου Πατρέων ως το Ρίο, για το τρένο – Η νέα πρόταση του Υπουργείου για την υπογειοποίηση | dete

Αύριο η πορεία του Δήμου Πατρέων ως το Ρίο, για το τρένο - Η νέα πρόταση του Υπουργείου για την υπογειοποίηση

Πορεία για την υπογειοποίηση του τρένου στην Πάτρα διοργανώνουν για την Κυριακή 5 Ιουλίου η  Δημοτική Αρχή και η Επιτροπή Αγώνα Συλλόγων, Αύριο στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει πορεία η οποία θα καταλήξει στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρίου.

Αιτήματα της νέας κινητοποίησης, αναφέρει ο  Δήμος Πατρέων είναι η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής, η συνέχιση λειτουργίας του Προαστιακού και η διαμόρφωση Γραμμικού Πάρκου στην επιφάνειά της.

Στο μεταξύ χθες στην Πάτρα παρουσιάστηκε η πρόταση του Υπουργείου για τη διέλευση του τρένου η οποία προβλέοει υπογειοποίηση 5,6 χλμ.

Στο θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη, στο πλαίσιο των εργασιών του 8th Regional Growth Conference.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των βασικών αξόνων και του νέου σχεδίου της σιδηροδρομικής γραμμής, ο υπουργός, επισήμανε ότι η δημοπράτητη του σημαντικού έργου για την Πάτρα, θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Όπως φαίνεται στους βασικούς άξονες, η διέλευση του τρένου από την Πάτρα προβλέπει υπογειοποίηση 5,16 χλμ.

Όπως έχει δηλώσει ο κ. Καραμανλής, πρόκειται για ένα έργο, για το οποίο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει. "Θέλουμε τη γνώμη σας. Ήρθε η ώρα να σταματήσει η πόλη να διχάζεται", είπε ο υπουργός στο πλαίσιο της ομιλίας του.  Υπολογίζεται τον πρώτο χρόνο η επιβατική κίνηση να ανέλθει σε 1.100.000 επιβάτες. Το ταξίδι από την Αθήνα ως το νέο λιμάνι Πάτρας θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά!