Αύγουστος σε δύο “προχωρημένα” ξενοδοχεία ημιδιαμονής | dete

Αύγουστος σε δύο “προχωρημένα” ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Είναι ο μήνας που όλα επιτρέπονται. Ο μήνας που οι αναστολές μας και οι δισταγμοί μας παίρνουν… άδεια και εξαφανίζονται για λίγο.

Και άνθρωποι και σώματα διασταυρώνονται. Για λίγο ή και για περισσότερο. Ποιος άραγε να ξέρει εκ των προτέρων. Και τα σοβαρά καταλήγουν εμπειρίες μιας αξέχαστης βραδιάς και οι ανεμελιές μιας νύχτας γίνονται ταιριάσματα μιας εποχής ή και μιας ζωής ολόκληρης. Συνήθως έτσι, από το ένα στο άλλο και αντίθετα.

Άνθρωποι που εργάζονται σε μια αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων ημιδιαμονής με την επωνυμία Crystal Blue Hotel+ Suites βλέπουν και ακούνε πολλά. Αντιλαμβάνονται τις σχέσεις, πίσω από το “παραβάν” της μεγάλης σκηνής της ζωής.

Τους συναντήσαμε και μας είπαν όσα γινόταν να ειπωθούν. Εμάς, μας εξήγησαν, τα μυστικά μας είναι η περιουσία μας. Αυτά φιλοξενούμε. Ζευγάρια πάνε και έρχονται. Βιαστικά ή αργά. Με άγχος και προσοχή ή ελεύθερα πιασμένοι και αγκαλιασμένοι.

Στις σουίτες μας, λένε, έρχονται για να απολαύσουν τρεις ώρες και καταλήγουν να κοιμούνται έως το πρωί. Ισχύει και εδώ το ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Τρώνε κάτι, πίνουν ποτά, αισθάνονται άνετα. Απολαμβάνουν τις παροχές που επιλέγουν. Κάνουν μπάνιο στην ιδιωτική πισίνα του 53, χάνονται στο ανατολίτικο σκηνικό της σουίτας με την ονομασία “Μαρόκο”.

Οι καιροί άλλαξαν μας λένε. Οι άνθρωποι έχουν απαιτήσεις, ζητάνε όλο το πακέτο. Δεν αρκούνται πλέον στα βασικά. Δεν δέχονται παλιά σκηνικά, δεν συμβιβάζονται με το λίγο. Ζητάνε να απολαύσουν ένα κορυφαίο ουίσκι, ένα σπάνιο μπουκάλι κρασί ή μια ξεχωριστή βότκα.

Δεν είναι απλό ισχυρίζονται. Ζευγάρια κάνουν οικείο και δικό τους ένα δωμάτιο που δεν είναι δικό τους. Δένονται με έναν χώρο, ανάλογα τα γούστα τους. Άλλοι προτιμούν να χαλαρώσουν κάνοντας χαμάμ (τους πιο κρύους μήνες) , άλλοι ζητάνε παροχές, όπως ένα μπαράκι, ή μια πίστα χορού. Όμως ταυτόχρονα οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια ζευγάρια, αλλάζουν και πάλι διαθέσεις άρα και επιλογές ανάλογα την εποχή.

Ο ενθουσιασμός του Αυγούστου, υποδηλώνει καινούργιες περιπέτειες. Είναι ο μήνας που όλα τα σενάρια πλησιάζουν περισσότερο στην πράξη παρά στην αναβολή. Βλέπεις τον ενθουσιασμό της επίσκεψης στα πρόσωπα τους. Ακούς να γελάνε παιχνιδιάρικα καθώς οδεύουν στο δωμάτιο. Καταλαβαίνεις ότι είναι η στιγμή και το μέρος όπου επιλέγουν να κάνουν μια μικρή ζαβολιά. Υπάρχουν και στιγμές που κρίνονται ζωές. Που μια συνάντηση οδηγεί σε μια μεγάλη απόφαση. Μοιραίες επιλογές της στιγμής που θα καθορίσουν χρόνια πολλά και ανθρώπους διάφορους.

Έχουμε από όλα μας λένε. Διαχειριζόμαστε την φιλοξενία προσδοκιών και ονείρων. Δεν είναι πάντα όσο απλό φαίνεται. Μας εξηγούν ότι τα ξενοδοχεία ημιδιαμονής κάνουν αυτό το διάστημα κάτι δύσκολο. Φέρνουν κοντά τους ανθρώπους. Και εδώ μας λένε ξεπερνιούνται όλες οι πιθανές και οι απίθανες δυσκολίες και βρίσκονται όλοι οι τρόποι για να μηδενιστούν αποστάσεις και …διαστάσεις.