Παρασκευή, 2.12.2022, 12:28 μμ

Αχτσιόγλου: Διάσταση απόψεων Σταϊκούρα – Γεωργιάδη για το lockdown

22.09.2020 / 14:41
axtsioglou_ar

Το  ενδεχόμενο τοπικού ή περιορισμένου lockdown στην Αττική και ειδικά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα δημόσια ταμεία αλλά και στο τζίρο στην αγορά, συγκρίνει η τομέαρχης του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να φέρει σε πολιτική αντίθεση τις τοποθετήσεις του υπουργού των Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που έχει «τα κλειδιά» του ταμείου του Κράτους, με τον υπουργό Ανάπτυξης που έχει την εποπτεία της αγοράς.
«Ο κ. Γεωργιάδης χθες είπε ότι δεν αντέχουμε νέο lockdown. Ο κ. Σταϊκούρας σήμερα είπε ότι το αντέχουμε» υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Έφη Αχτσιόλογου.
Συγκρίνει τις δηλώσεις των δύο υπουργών που τις συνδέει το ίδιο ρήμα («αντέχουμε») το οποίο χρησιμοποιούν, παραβλέπει όμως την διαφορά αρμοδιοτήτων και ότι ο κύριος Χρήστος Σταϊκούρας μιλούσε στην συνέντευξή του για τα ταμειακά διαθέσιμα που έχει οικοδομήσει ως υπουργείο Οικονομικών (37 δισ. ευρώ) και αν είναι ικανά για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί μέτρα στήριξης, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης για τις βαριές απώλειες που θα έχει η πραγματική οικονομία (και όχι για τα κρατικά ταμεία).
Η κυρία Αχτσιόγλου χαρακτηρίζει έτσι «ασυντόνιστους και επικίνδυνα αμέτοχους» τους δύο υπουργούς, συμπληρώντας πως «κανείς βέβαια στην κυβέρνηση δεν απαντάει στο τι έκανε λάθος και φτάσαμε εδώ».
Η Τομεάρχης Οικονομικών καλεί μάλιστα τους υπουργούς να «αντιληφθούν τουλάχιστον ότι η δουλειά τους δεν είναι να κάνουν δημοσιογραφικό σχολιασμό. Ας συντονιστούν έστω και τώρα στην κυβέρνηση για να στηρίξουν εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα