Αχτσιόγλου: Για τη Νέα Δημοκρατία ό,τι δαπανά το κράτος πηγαίνει σε μαύρη τρύπα

25.09.2020 / 17:46
γκο-1-28

Επικριτική όσον αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης εμφανίστηκε η Έφη Αχτσιόγλου, ενώ για τους Χρήστο Σταϊκούρα και Θεόδωρο Σκυλακάκη είπε πως «έχουν την ακραία και λανθασμένη λογική του μηδενικού πολλαπλασιαστή, θεωρούν πως ό,τι δαπανά σήμερα το κράτος για να στηρίξει την πραγματική οικονομία πηγαίνει σε μία μαύρη τρύπα».

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να στηριχθεί η οικονομία είναι εντελώς ανεπαρκή», είπε ακόμη στο Πρώτο Πρόγραμμα η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει πως «έχουν δαπανηθεί πολύ λίγα και όχι στη σωστή κατεύθυνση. Δεν υποστηρίχθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό η απώλεια θέσεων εργασίας είναι ήδη τεράστια -πάνω από 200.000- και είχαμε μία πολύ βαθιά ύφεση στο β’ τρίμηνο του έτους».

Συνεχίζοντας, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υποστήριξε: «Η κυβέρνηση -όπως προκύπτει από την εκτέλεση του προϋπολογισμού μέχρι και το τέλος Αυγούστου- έχει δαπανήσει για άμεση ενίσχυση της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας μόλις 4,6 δισ., ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για 24 δισ. Αυτό είναι εντελώς ψευδές και ανακριβές. Βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση της Ευρωζώνης, αναφορικά με τις δαπάνες στήριξης της οικονομίας».

Αναφερόμενη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι είναι «ένας συνδυασμός στοχευμένων ενισχύσεων στα νοικοκυριά, στους εργαζόμενους και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και στοχευμένων δίκαιων φοροελαφρύνσεων σε μόνιμη βάση. Τα έκτακτα μέτρα, μέχρι το τέλος του 2020, κοστολογούνται στα 8,5 δισεκατομμύρια και τα μόνιμα μέτρα κοστολογούνται στα 3 δισεκατομμύρια».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα