Αχτσιόγλου για κυβέρνηση: Το μένος τους προς τους εργαζόμενους δεν έχει προηγούμενο

01.09.2020 / 19:24
ÓÕÍÅÍÔÅÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÓÕÍÔÁÃÌÁÔÉÊÇ ÁÍÁÈÅÙÑÇÓÇ ÊÁÉ ÔÇÍ ØÇÖÏ ÔÙÍ ÁÐÏÄÇÌÙÍ
(EUROKINISSI/ÓÙÔÇÑÇÓ ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ)

Για «μένος προς τους εργαζόμενους» που «δεν έχει προηγούμενο» κατηγορεί την κυβέρνηση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑΈφη Αχτσιόγλου.

Σε δήλωσή της αναφέρει ότι το υπουργείο Εργασίας «όχι μόνο δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων που τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορονοϊού, αλλά ετοιμάζεται να καταθέσει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες για να καλύψουν τις ημέρες της υποχρεωτικής απουσίας τους από την εργασία!».

Η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν προέβλεψε άδεια ειδικού σκοπού με αποδοχές, όχι μόνο δεν απαγόρευσε τον συμψηφισμό ημερών κανονικής άδειας με τις ημέρες απουσίας λόγω καραντίνας, αλλά έρχεται να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να δουλέψουν απλήρωτες υπερωρίες και να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος της απουσίας στην οποία υποχρεώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Σχολιάζει ότι «το μένος αυτής της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους δεν έχει προηγούμενο» και προειδοποιεί εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να μη διανοηθεί να προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα