ΑΧΑΪΑ: Οι σιδηροδρομικοί μετέχουν στην συγκέντρωση της Κυριακής για την Πρωτομαγιά | dete

ΑΧΑΪΑ: Οι σιδηροδρομικοί μετέχουν στην συγκέντρωση της Κυριακής για την Πρωτομαγιά

Το παράρτημα του νομού Αχαϊας των Σιδηροδρομικών με ανακοίνωση του καλέι στην συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά της Κυριακής, Στο κείμενο αναφέρει συγκεκριμένα:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

130 χρόνια από την ημέρα που ξεσηκώθηκαν οι εργάτες του Σικάγο συμπληρώνονται φέτος. Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας με αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα του Σιδηρόδρομου για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Είναι χρέος όλων των εργαζομένων και στον σιδηρόδρομο να υπερασπιστούμε τις όποιες κατακτήσεις απέμειναν οι οποίες είναι ποτισμένες με αίμα. Τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα τα κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ετοιμάζεται να ψηφίσει νομοσχέδιο λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση και επιπρόσθετα φόρους και χαράτσια για τους εργαζόμενους.

Αυτά τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία. Ανοίγουν το νέο κύκλο της επίθεσης που είναι διαρκές. Οι ιδιωτικοποιήσεις όπως είναι το ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, τα ΛΙΜΑΝΙΑ κλπ, το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας, η απελευθέρωση για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς είναι οι επόμενοι σχεδιασμοί.

Η επιλογής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μεταθέσει την απεργία της πρωτομαγιάς ως αργία την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ έχει σκοπό να βάλει εμπόδια στις κινητοποιήσεις και στην έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης και οργής.

Η πρωτομαγιά είναι η μέρα των εργατών και τιμούμε σε αυτήν τους αγώνες της τάξης μας, τους εργάτες που έδωσαν τη ζωή τους στο καμίνι της ταξικής πάλης συνεχίζοντας τον αγώνα.

Συνάδελφοι,

Η σημερινή κατάσταση στο Σιδηρόδρομο είναι το αποτέλεσμα των συνειδητών πολιτικών που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις των εταιρειών, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις. Ταυτόχρονα δίνουν όλες τις δραστηριότητες του ΟΣΕ που αφορούν τη συντήρηση και ανάταξη της γραμμής πακέτο στους εργολάβους.

Οι σιδηροδρομικοί και όλοι εργαζόμενοι κάτω από αυτές τις συνθήκες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας και ταυτόχρονα οργανώνουμε την 48ωρη απεργία. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έγκλημα για την κοινωνική ασφάλιση.

Απαιτούμε:

Απόσυρση του νόμου λαιμητόμου για την κοινωνική ασφάλιση.
Καμία ιδιωτικοποίηση σε Σιδηρόδρομο – Μεταφορές
ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους. Επαναφορά μισθών πριν τις περικοπές.
Δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, ΑΜΕΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΕΝΙΑΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 π.μ.