ΑΧΑΪΑ: Κλέφτες “ρημάζουν” τα λεμόνια! Υποβάλλονται μηνύσεις | dete

ΑΧΑΪΑ: Κλέφτες "ρημάζουν" τα λεμόνια! Υποβάλλονται μηνύσεις

Μηνυτήριες αναφορές για τους… λεμονοκλέφτες που έχουν ρημάξει την περιοχή τους ετοιμάζουν οι ιδιοκτήτες χωραφιών στο Κράθιο Ακράτας. Άγνωστοι δράστες το προηγούμενο διάστημα που έβρεχε καταρρακτωδώς, άρπαξαν τελάρα με λεμόνια ου οι ιδιοκτήτες των εκτάσεων είχαν τρυγήσει.

Στο χωριό έχει σημάνει συναγερμός και για την επικείμενη περίοδο μαζέματος των ελιών αφού φοβουνται ότι οι άγνωστοι θα αρπάξουν τα τσουβάλια που φυλάσσονται σε πρόχειρες αποθήκες.

Στην ανατολική Αιγιάλεια και πιο συγκεκριμένα στον Πλάτανο Ακράτας, τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι πολλά, αποτελώντας κι εκεί σκέτη απειλή. «Οι άγνωστοι τρυπώνουν για να πάρουν ό,τι βρουν. Χρήματα, οικοσκευές, φαγητά, ρούχα, τα πάντα είναι στο στόχαστρό τους», λέει στην «Πελοπόννησο», περιγράφοντας την κατάσταση, ο πρόεδρος του χωριού Ανδρέας Ρεκούτης.

Εκεί, όμως η τακτική αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει φτάσει στο απροχώρητο, αποφασίστηκε να είναι «δική τους υπόθεση» κι όχι των αρχών πρόληψης και καταστολής. Η Κοινότητα και ο σύλλογος εθελοντών «Πήγασος», έχουν βγάλει πρόγραμμα περιπολιών έντεκα ομάδων των δύο ατόμων χωρίς οπλισμό, από τα μεσάνυχτα και μέχρι να ξημερώσει, στις τρεις εισόδους του χωριού, και αν εντοπίσουν κάτι ύποπτο τότε και μόνο ειδοποιούν το Α.Τ. Ακράτας.