ΑΧΑΪΑ: “Ζωνανιά” σε χωριό! Εβγαλαν πιστόλι…. για να μην πληρώνουν νερό! Απίστευτες καταγγελίες | dete

ΑΧΑΪΑ: "Ζωνανιά" σε χωριό! Εβγαλαν πιστόλι.... για να μην πληρώνουν νερό! Απίστευτες καταγγελίες

"Τραγελαφικές"καταστάσεις, με πολύ σοβαρές προεκτάσεις στη συνοχή της δημοτικής αρχής, καταγράφονται τελευταία στο δήμο αιγιάλειας και ειδικότερα στους κόλπους  της Δημοτικής Επιχείρησης ΄Ύδρευσης-Αποχέτευσης, στην οποία προΐσταται πολιτικά μεν ο δήμαρχος αλλά με διευθυντή τον δίδυμο αδελφό του, κάτι που προφανώς έχει προκαλέσει παρερμηνείες, για τον τρόπο που κινείται η υπηρεσία  απέναντι στους κακοπληρωτές καταναλωτές.

Η ΔΕΥΑ, έχοντας λάβει απόφαση, να κόβει τις παροχές νερού για χρέη πάνω από 100 ευρώ, υποχρεώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τους δημότες να πληρώνουν καθυστερημένους λογαριασμούς ή τουλάχιστον να τους ρυθμίζει με δόσεις, αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εφαρμογή του μέτρου, με μία απ΄αυτές, στο χωριό Μελίσσια, να προσλαμβάνει και εσωπαραταξιακές διαστάσεις στην πλειοψηφία, με απρόβλεπτες πιθανές συνέπειες.

 

Η προ ημερών απόφαση της διεύθυνσης της επιχείρησης να μεταβεί στην κοινότητα, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, εξόργισε κατοίκους αλλά και τον συντοπίτη τους δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας και μέλος στο Δ.Σ της ΔΕΥΑ Βασίλη Χριστόπουλο, που κατηγορεί ευθέως τη δημοτική αρχή (στην οποία ανήκει), ότι ενεργεί "μεμονωμένα".

Μιλώντας στο SkaiPatras.gr, καταγγέλλει ότι "ο δήμος έκοψε το νερό σε σπίτι με 10 ημερών βρέφος, την ώρα που η οικογένεια χρωστά ένα φυσιολογικό ποσό, σε μια περιοχή στην οποία  η ΔΕΥΑ δεν έχει κάνει τίποτα ανταποδοτικά, ενώ σ' άλλα χωριά οι παροχές είναι δεκαπλάσιες". Ο κ. Χριστόπουλος, φτάνει στο σημείο  να μιλήσει για "ξεφτιλίκια"του δήμου, αφού όπως επισημαίνει "η κοινότητα είναι παρατημένη κι ούτε η  δεξαμενή δεν έχει καθαριστεί εδώ και 2 χρόνια"!

Στο πολιτικό σκέλος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου, ετοιμάζεται να φέρει το θέμα στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ακόμα και ν' αποσύρει τη στήριξή του προς τη δημοτική αρχή, λέγοντας :"Ο κόσμος μου λέει να παραιτηθώ.Θα σκεφτώ πολύ, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τους στηρίζω για πολύ ακόμα"!

Διαφορετική, ως προς τα γεγονότα, είναι όμως η άποψη του διευθυντή της ΔΕΥΑ Πάνου Παναγόπουλου, που κληθείς να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν, υποστήριξε με νόημα ότι "οι αιγιώτες δεν είναι άλλοι έλληνες από τους Μελισσιώτες", αναφερόμενος ειδικά σε "ομάδα" 25 περίπου κατοίκων του χωριού, που έχον 6-7 χρόνια να πληρώσουν νερό κι ούτε καν ρύθμιση των οφειλών τους, ακόμα κι όταν στις 31/5 απέστειλε  τελεσίγραφο 10 ημερών (καθ' υπόδειξη του κοινοτάρχη), το οποίο όμως αγνόησαν κι έτσι στις 23 Ιουνίου εξαναγκάστηκε στη λήψη άλλων μέτρων.

"Πήγαμε εκεί και μέχρι πιστόλι μου έβγαλαν! Μου είπαν κάποιοι, ότι είναι Ζωνιανά εκεί και πως αν κόψω το νερό, θα με θάψουν επί τόπου", υποστηρίζει ο κ.Παναγόπουλος.

 

Να  σημειωθεί, ότι εντός των επόμενων ωρών ή ημερών αναμένεται γραπτή δήλωση του δημάρχου για το θέμα και μάλιστα σε αυστηρό ύφος, που θα καταδικάζει τα γεγονότα, τα οποία δεν φαίνεται να συνέβησαν σε άλλα χωριά, όπου επίσης κόπηκαν παροχές, όπως στις Τ.Κ: Μαυρικίου, Διγελιωτίκων, Βαλιμητίκων, Τεμένης  και Σέλισσας, στις οποίες από τη ΔΕΥΑ λέγεται πως...."όλοι ήσαν κύριοι"!