Αχαϊα: Ζητούν επέμβαση αστυνομικών για όσους δεν φορούν μάσκα!

16.08.2020 / 9:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
astynomikoi maska

Με τηλεφωνήματά τους στην Αστυνομία πολίτες ζητούν την επέμβαση αστυνομικών για μη χρήση μάσκας από υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αχαΐα.
Οι πληροφορίες για την κατακόρυφη αύξηση των καταγγελιών τα τελευταία24ωρα επιβεβαιώνονται και από αστυνομικές πηγές.
Η Αστυνομία ελέγχει κάθε καταγγελία, παράλληλα με τους ελέγχους που διενεργεί σε καθημερινή βάση και επιδίδει πρόστιμα. Ωστόσο, κύκλοι καταστηματαρχών επισημαίνουν πως δεν αποκλείεται, ορισμένες από τις καταγγελίες να έχουν ανταγωνιστικό κίνητρο.
Πάντως, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται, η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, εφαρμόζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.
Είναι χαρακτηριστικό πλέον ότι σε πολλά καταστήματα έχουν αναρτήσει πινακίδες με την οποία ενημερώνουν πολίτες ότι… δεν επιτρέπουν την είσοδο σε πελάτες που δεν φορούν μάσκα και πως σύμφωνα με τον νέο νόμο η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.
Στο μεταξύ, εντείνονται οι έλεγχοι της αστυνομίας σε λεωφορεία και ταξί καθώς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα ταξί και στα επαγγελματικής χρήσης οχήματα για τους επιβάτες και τον οδηγό για την αποφυγή διασποράς του covid19.Αστυνομικοί βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο κέντρο και τις συνοικίες της Πάτρας και σταματούν διερχόμενα ταξί και λεωφορεία κάνοντας ελέγχους για το εάν τηρείται το μέτρο της χρήσης μάσκας από τους πολίτες. Παράλληλα, ελέγχουν και καταστήματα είτε εστίασης είτε λιανικής πώλησης για την εφαρμογή του νόμου. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ.

Ενστάσεις

Το αντίτιμο του προστίμου μπορεί να καταβληθεί εντός 15 ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης της πράξης επιβολής προστίμου, μέσω ηλεκτρονικού παραβόλου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, που εκδίδεται είτε απευθείας από την ιστοσελίδαgsis.gr/e-paravolo (Φορέας Ελληνικό Δημόσιο ή αρμόδιος φορέας επιβολής προστίμου) είτε από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) ή τις τράπεζες ή τιςκατά τόπους ΔΟΥ.
Ο παραβάτης έχει δικαίωμα εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία επίδοσης ή κοινοποίησης ή θυροκόλλησης να υποβάλει τις έγγραφες αντιρρήσεις του στον προϊστάμενο της υπηρεσίας ή της αρχής μόνο διά του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδικότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναγράφεται υποχρεωτικά στο έντυπο της πράξης επιβολής προστίμου! Πάντως, δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα περίπτωση κατά την οποία η ένσταση που υπέβαλε ο παραβάτης… να έγινε δεκτή με ταυτόχρονη ακύρωση του προστίμου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα