ΑΧΑΪΑ: Επιτυχημένη η δράση «Τα ευέλικτα καπάκια» – ΦΩΤΟ | dete

ΑΧΑΪΑ: Επιτυχημένη η δράση «Τα ευέλικτα καπάκια» - ΦΩΤΟ

Με πρωτοφανή επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Μαϊου 2016, η δράση «Τα ευέλικτα καπάκια», που σχεδίασαν και  συντόνισαν οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών). και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

11.900 κιλά πλαστικά καπάκια συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια 17.081 μαθητές/τριες,  από 164 σχολεία της Αχαΐας (54 Νηπιαγωγεία, 69 Δημοτικά, 24 Γυμνάσια, 10 Λύκεια, 6 ΕΠΑΛ , το ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και το ΣΔΕ Αχαίας).

Με την αμέριστη στήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων κατά την διάρκεια  των 7 τελευταίων μηνών, κατορθώθηκε να συγκεντρωθούν τόσα πολλά κιλά πλαστικών πωμάτων, που αντιστοιχούν στην αγορά 12 αναπηρικών αμαξιδίων.

Συγχαίρουμε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και κατάφεραν να μετατρέψουν 10 τόνους άχρηστου πλαστικού σε χρηστικά αντικείμενα.

Η τελική εκδήλωση στην οποία θα βραβευτούν τα συμμετέχοντα σχολεία θα γίνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016. Στις ιστοσελίδες των Τμημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (http://dipe.ach.sch.gr/ecoea και http://dide.ach.sch.gr/enviredu) θα βρίσκονται αναρτημένοι οι συγκεντρωτικοί πίνακες με όλα τα συμμετέχοντα σχολεία καθώς και φωτογραφικό υλικό από την παράδοση των πλαστικών πωμάτων.

Τα καπάκια φορτώθηκαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να μεταμορφωθούν σε αναπηρικά αμαξίδια, ώστε μέσα από την κοινωνική κινητοποίηση, τη δυναμική συμμετοχή, την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανταποδοτικότητα της οικονομίας να υποστηρίξουν τους συνανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους μέχρι τώρα συμμετείχαν και ιδιαίτερα την «ΓΕΦΥΡΑ A.E» για την ολόπλευρη  υποστήριξη.

Η δράση θα έχει διαρκή χαρακτήρα, συνεχίζεται από χτες για την επόμενη χρονιά και δένει όλο και περισσότερα σχολεία στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική ευαισθησία.