ΑΧΑΪΑ – ΒΙΝΤΕΟ: Το Σπήλαιο των λιμνών στην ψηφιακή εποχή-Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Δήμου Καλαβρύτων &Επιμελητηρίου Αχαΐας | dete

ΑΧΑΪΑ - ΒΙΝΤΕΟ: Το Σπήλαιο των λιμνών στην ψηφιακή εποχή-Το πρωτοποριακό πρόγραμμα Δήμου Καλαβρύτων &Επιμελητηρίου Αχαΐας

Σε νέα ψηφιακή εποχή μπαίνει το Σπήλαιο Λιμνών, στα Καστριά Καλαβρύτων. Το Επιμελητήριο Αχαΐας στο πλαίσιο των αναπτυξιακών του δράσεων έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διάφορες πρωτοβουλίες και έργα προωθητικού χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής της Αχαΐας που περιλαμβάνει και το μοναδικό σπήλαιο.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων του συγχρηματοδοτούμενου έργου «GIFT 2.0 GREECE – ITALY Facilities for Trasport» του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013, το επιμελητήριο Αχαΐας έχει αναπτύξει και υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ενημέρωσης και προώθησης πληροφοριών για τους επισκέπτες της περιοχής μας.

Ένα τέτοιο σύστημα θα θα τοποθετηθεί στο Σπήλαιο των Λιμνών, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης των Σπηλαίων, κ. Σωτήρη Δουκλιά και του Δ.Σ της Επιχείρησης.

Τι είναι ο σταθμός πληροφόρησης και ποιος ο σκοπός του

Το σύστημα αυτό βασίζεται σε σταθμούς πληροφόρησης που παρουσιάζουν καινοτόμα λειτουργικά χαρακτηριστικά και δίδουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη ενός σημείου να ενημερωθεί από το σταθμό πληροφόρησης χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο τηλέφωνο (smartphone). Σκοπός του σταθμού πληροφόρησης, είναι να ενημερώνει τον επισκέπτη για τον χώρο, την ιστορία του και τα σημεία ενδιαφέροντος ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη εμπειρία με την επίσκεψή του, πανεύκολα με μια μόνο εφαρμογή. Επιπρόσθετα, ο σταθμός πληροφόρησης θα δώσει και τη δυνατότητα, ενσωματώνοντας περιεχόμενο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, να ενημερώνεται ο επισκέπτης και για την επιχειρηματικότητα της Αχαΐας (τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, σημεία ενδιαφέροντος, κλπ.)

ΠΗΓΗ