ΑΧΑΪΑ: Ανασφάλεια στο Αίγιο – Στο έλεος των διαρρηκτών η περιοχή – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ | dete

ΑΧΑΪΑ: Ανασφάλεια στο Αίγιο - Στο έλεος των διαρρηκτών η περιοχή - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σε πανελλήνιο θέμα, ως δείγμα κακών επιδόσεων, έχει αναχθεί η αστυνόμευση στο Αίγιο, με τις τοπικές δυνάμεις της Ασφάλειας να αδυνατούν - εμφανώς προκλητικά προς την κοινωνία - να αντιμετωπίσουν σειρά συμβάντων παραβατικότητας και εγκληματικότητας, που σπάνια εξιχνιάζονται ενώ σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις η έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας, εκ του αποτελέσματος «βγάζει μάτι»!
Η ΕΙΚΟΝΑ
Στο Αίγιο και μάλιστα στο κέντρο της πόλης, το σπάσιμο βιτρινών και οι διαρρήξεις με κλεμμένο αυτοκίνητο, μετά τις 3 τα ξημερώματα, είναι πλέον σύνηθες, όμως ουδείς έκανε κάτι σημαντικό επ' αυτού.
Εως 5 το πρωί ανεξιχνίαστες παραμένουν όλες σχεδόν οι διαρρήξεις, ενώ οι αδήλωτες (υπό το φόβο στοχοποίησης) είναι περίπου τριπλάσιες. Σπίτια, εξοχικά και επιχειρήσεις μέρα παρά μέρα ανοίγονται.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Μία έρευνα της «Πελοποννήσου», φέρνει στο φως όλα εκείνα τα στοιχεία που η ΕΛΑΣ δείχνει (καιρό τώρα) να θέλει να κρύψει επιμελώς, πλην όμως αυτά καταμαρτυρούν τη δυσάρεστη πραγματικότητα γι' αυτήν, αφού η εγκληματικότητα και οι ανεξιχνίαστες κλοπές και διαρρήξεις είναι πάνω από 100%. Αναφέρονται ενδεικτικά:
> Διάρρηξη σε βενζινάδικο, στην οδό Κανελλοπούλου.
> Διάρρηξη και αφαίρεση χρηματοκιβωτίου από την αποθήκη του ΚΤΕΛ, στην οδό Κλ. Οικονόμου.
> Διάρρηξη με σπάσιμο τζαμαρίας στην Β' Διάγνωση, οδός Αιγιαλέως.
> Διάρρηξη με σπάσιμο βιτρίνας του καταστήματος «Τακούνι εξπρές - Κλειδιά παντός τύπου», 10 λεπτά μετά τη Β' Διάγνωση, στην πλατεία Αγίας Λαύρας.
> Διάρρηξη με σπάσιμο βιτρίνας στο κατάστημα «Vodafon», στην οδό Μητροπόλεως, όπου το περιπολικό μόλις είχε περάσει από μπροστά του.
> Διάρρηξη καφετέριας «buzz», στην οδό Μητροπόλεως και αφαίρεση χρημάτων αλλά και αντικειμένων. Ο δράστης συνελήφθη την επομένη από την «Ομάδα ΔΙΑΣ» αξιοποιώντας πληροφορίες.
> Διάρρηξη της ΔΕΗ Αιγίου και αρπαγή χρηματοκιβωτίου στην οδό Κορίνθου.
> Διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στην οδό Ερμού, με σπάσιμο βιτρίνας και αυτοκινήτου, αφαιρώντας μεγάλο αριθμό κοσμημάτων.
> Ληστεία και αρπαγή χρηματοκιβώτιο από τη ΔΕΥΑ Αιγίου, στην παραλία Ανθη, με μεγάλο χρηματικό ποσό.
> Διάρρηξη Δημαρχείου, πρόσφατα, με αρπαγή χρηματοκιβωτίου.
> Διάρρηξη, με σπάσιμο βιτρίνας, σε βενζινάδικο, στα Νικολέικα.
> Διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες των περιοχών Ελίκης, Ελαιώνα, Ροδιάς, Ροδοδάφνης και Νικολεΐκων.
> Διάρρηξη σε Φαρμακείο, παρά τις κάμερες, δύο φορές.
> Διάρρηξη εργοστασίου εμπορίας εσπεριδοειδών, με αφαίρεση χρηματοκιβωτίου στην οδό Μονής Ταξιαρχών της Κουλούρας.
> Ληστεία, με βία ηλικιωμένων γυναικών στην Ελίκη, όπου τις έδεσαν και τις χτύπησαν, για να τους πάρουν τελικά χρήματα.
ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ
Στις παραπάνω περιπτώσεις, να σημειωθεί, πως έχουν σημειωθεί 5 εμπρησμοί κλεμμένων οχημάτων τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε διαρρήξεις, όπως και εμπρησμός ΙΧ εν ενεργεία αστυνομικού, στο σπίτι του, τον οποίο πολλοί σχετίζουν με την δίωξη κακοποιών στην περιοχή.
ΑΠΩΛΕΙΑ
Από την Αιγιάλεια έχουν χαθεί μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα και έχουν καταστραφεί οχήματα, φορτηγά. Επίσης οι βανδαλισμοί και οι φθορές σε κτίρια και οικίες είναι άξια λόγου και έρευνας,από τις αστυνομικές αρχές. Αυτά τα χρήματα, στην πραγματικότητα, αν και χάθηκαν από τους ιδιοκτήτες - θύματα, χάθηκαν εντέλει από την τοπική αγορά του, με την ψυχολογία των πολιτών κάκιστη, λόγω της ανασφάλειας που νιώθει.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ