ΑΧΑΓΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017: Όλες οι λεπτομέρειες για το Καρναβάλι των Μικρών– Η διαδρομή της Παρέλασης | dete

ΑΧΑΓΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2017: Όλες οι λεπτομέρειες για το Καρναβάλι των Μικρών– Η διαδρομή της Παρέλασης

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου είναι ο δεύτερος «Σταθμός» για το Αχαγιώτικο Καρναβάλι 2017 μετά την τελετή έναρξης της περασμένης Παρασκευής. Για πρώτη φορά  εντάσσεται στον ιστορικό θεσμό, καρναβάλι μικρών, με ξεχωριστή παρέλαση και κρυμμένο θησαυρό.

Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου στις 11 στην πλατεία Παπαγιαννοπούλου.

Εκεί τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διάφορα παιχνίδια, κατασκευές και άλλα, υπό τους ήχους καρναβαλικής μουσικής. Εν συνεχεία τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής θα χωρίσουν τα παιδιά σε ομάδες και θα αρχίσει το κυνήγι του … κρυμμένου θησαυρού. Οι ομάδες θα λάβουν συγκεκριμένες οδηγίες και θα αρχίσουν μέσα από μια όμορη καρναβαλική ατμόσφαιρα να ψάχνουν το θησαυρό τους, ο οποίος κρύβει λιχουδιές και άλλα πολλά δωράκια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σοκολάτες θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά.

Η παρέλαση των μικρών, που φέτος γίνεται για πρώτη φορά ξεχωριστά από αυτή των μεγάλων, θα ξεκινήσει περίπου στη 1μμ και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι δράσεις. Σημείο εκκίνησης είναι η πλατεία Παπαγιαννοπούλου, θα περάσει από την Αγίου Ιωάννου, δεξιά στην Πατρών – Πύργου με κατεύθυνση την πλατεία Δημοκρατίας όπου και θα καταλήξει.  

Όλα αυτά βέβαια, υπό την προϋπόθεση να είναι ο καιρός σύμμαχος του καρναβαλιού!