Αχαΐα: Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

17.08.2020 / 9:29
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
daskalos

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Νομού Αχαϊας διαμαρτύρεται για τον νέο Κανονισμό Διαχείρισης του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.Ε.Κ (ΦΕΚ 3393-13/8/2020) που προσδιορίζει το νέο τρόπο μοριοδότησης των εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ.
«Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας» υποστηρίζει «ακολουθούν την «πεπατημένη» να νομοθετούν «εν κρυπτώ και παραβύστω». Μέσα στο καλοκαίρι, στις 13 Αυγούστου εκδόθηκε ο απαράδεκτος, αντι-εκπαιδευτικός και αντεργατικός τρόπος μοριοδότησης των εκπαιδευτικών των Δημοσίων ΙΕΚ. Κυβέρνηση-Υπουργείο Παιδείας-ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κάνουν διάλογο με τον εαυτό τους με τις εκπαιδευτικές δομές κλειστές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές απόντες.
Με βάση το νέο τρόπο μοριοδότησης υποβαθμίζονται τα ακαδημαϊκά προσόντα (τυπική εκπαίδευση, επιμορφώσεις) και η διδακτική εμπειρία, απαξιώνεται πλήρως η πιστοποίηση εκπαιδευτή ενηλίκων, ενώ μοριοδοτείται υπέρμετρα η επαγγελματική εμπειρία.

Επιπλέον, ο εν λόγω «κανονισμός» θεσμοθετεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των ΔΙΕΚ (άρθρο 12), χωρίς να προσδιορίζεται (σκοπίμως) ποιος, με ποια κριτήρια και για ποιο σκοπό θα αξιολογεί. Θα αξιολογεί π.χ. ο Διευθυντής που είναι ειδικότητας «Χ», το σύνολο των εκπαιδευτών που ανήκουν σε πληθώρα γνωστικών αντικειμένων; Αστεία πράγματα που καμία σχέση δεν έχουν με την εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό που επιδιώκεται είναι να δημιουργηθούν συνθήκες τρομοκρατίας των συναδέλφων.
Επιδιώκεται τα Δημόσια ΙΕΚ να απαξιωθούν πλήρως, να υποβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και να μετατραπούν σε χώρους εξυπηρέτησης κομματικών ρουσφετιών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα