Αχαΐα: Λίστες αναμονής από τώρα για τα εμβόλια της γρίπης εν όψει του νέου κύματος κορωνοϊού | dete

Αχαΐα: Λίστες αναμονής από τώρα για τα εμβόλια της γρίπης εν όψει του νέου κύματος κορωνοϊού

Λίστες αναμονής έχουν ξεκινήσει να φτιάχνονται από τώρα στα φαρμακεία της Πάτρας και της Αχαϊας, με τον κόσμο να δείχνει μία ανησυχία για το ζήτημα των εμβολίων και την επάρκεια τους εν όψει του φθινοπώρου.

Οι λίστες αυτές αφορούν κυρίως τα εμβόλια του αντιγριπικού και του πνευμονιόκοκκου, ενώ ειδικότερα φέτος η ανησυχία είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον πληθυσμό, υπό την απειλή του νέου πανδημικού κύματος του κορωνοϊού που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών αναμένεται το φθινόπωρο.

Σίγουρα, το ενδεχόμενο της έξαρσης της εποχικής γρίπης, σε συνδυασμό με την πιθανή ταυτόχρονη κυκλοφορία του νέου κορωνοϊού από το ερχόμενο φθινόπωρο, είναι κάτι που ανησυχεί τους επιστήμονες και θα πολλαπλασιάσει τις αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία και στη ψυχολογία του κόσμου.

Ο κόσμος ζητάει τα εμβόλια αυτά και καταχωρεί το όνομα του στις λίστες, έχοντας έτσι την ελπίδα ότι με αυτόν τον τρόπο θα θωρακίσει την υγεία του, ενώ από την πλευρά τους οι φαρμακοποθήκες και τα φαρμακεία με σχετικά τους έγγραφα έχουν ζητήσει από το υπουργείο να υπάρξουν ακόμα περισσότερα εμβόλια τον ερχόμενο χειμώνα.

Το ενδεχόμενο της ανεπάρκειας εμβολίων είναι θα κάνει ακόμα τα πράγματα πιο δύσκολα για τους επαγγελματίες των φαρμακευτικού κλάδου, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μεγαλώσει περισσότερο τον φόβο του κόσμου, σε μία περίοδο που το θέμα της δημόσιας υγείας απασχολεί περισσότερο από ποτέ.

Σύμφωνα με τις φαρμακαποθήκες και τους φαρμακοποιούς οι εταιρείες φέτος αναμένεται να δώσουν λιγότερα εμβόλια στην αγορά, κάτι που σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να φροντίσει από τώρα για το όλο ζήτημα.

Το υπουργείο Υγείας από την πλευρά του έχει ως στόχο να αυξήσει κατά 50% σε σχέση με πέρυσι τον αντιγριπικό εμβολιασμό, άρα θα πρέπει να διατεθούν πάνω από 5 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να θωρακιστεί το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Οπότε άπαντες περιμένουν τις ενέργειες του.