Αχαΐα: Εντολή της ΕΛ.ΑΣ για έρευνα σε υπόθεση «αρπαγής» μαθητών από σχολείο – Έκτακτα μέτρα | dete

Αχαΐα: Εντολή της ΕΛ.ΑΣ για έρευνα σε υπόθεση «αρπαγής» μαθητών από σχολείο - Έκτακτα μέτρα

άθε άλλο παρά λήξαν αποδεικνύεται ότι θεωρεί η Ασφάλεια Αιγίου, το περιστατικό το οποίο καταγγέλθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου ότι έγινε στο 9ο Δημοτικό της Καλλιθέας Αιγίου, προκαλώντας τη δικαιολογημένη αναστάτωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων, αφού επρόκειτο για πιθανολογούμενη «επιχείρηση αρπαγής» μαθητών, εν ώρα γυμναστικής στο προαύλιο, από άγνωστο δίδυμο ανδρών.
Καλά πληροφορημένες αστυνομικές πηγές μετέφεραν  πως εδώ και λίγες μέρες, ο διοικητής της Ασφάλειας Αιγιάλειας Ανδρέας Ανδρικόπουλος έχει διατάξει την εις βάθος έρευνα της υπόθεσης, μετά τις καταθέσεις των γονέων των παιδιών - μεταξύ αυτών και μίας μηνυτήριας αναφοράς - αλλά και την επιθυμία του διευθυντή του σχολείου Κ. Μπούνια να ψαχτεί εις βάθος το συμβάν.
Στην έρευνα που θα γίνει, από μέρα σε μέρα, θα κληθούν μάλιστα να καταθέσουν και οι δύο «πρωταγωνιστές» μαθητές της Δ' τάξης, σε γνώση των οικείων τους και παρουσία παιδοψυχολόγων πραγματογνωμόνων της επίσημης πολιτείας. Σκοπός τους είναι να διαπιστώσουν αν οι πανομοιότυπες περιγραφές που έκαναν τα παιδιά - αρχικά στο γυμναστή τους και μετέπειτα στους γονείς τους - είναι μυθοπλασία ή αληθές βίωμα.
Όπως καταματρυρούν, είδαν καλά ένα λευκό όχημα «βαν» με σπασμένα τζάμια και μονωτικές ταινίες, στο οποίο ο οδηγός φορούσε κουκούλα κεφαλής και ο συνοδηγός είχε καλυμμένο όλο του το πρόσωπο και μέσα από το όχημά τους, έξω από την πλαϊνή θύρα του σχολείου, ο πρώτος τους είπε ότι έχει συνεννοηθεί με τη μητέρα τους να πάει να τα πάρει, ρωτώντας τα αν μπορούν να του ανοίξουν την πόρτα.
Μετά από λίγο ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, περιπολικό της οποίας μετέβη εκεί, αλλά δεν διαπίστωσε κάποια ύποπτη κίνηση, αφού όπως ήταν φυσικό οι - κατά περιγραφή - δράστες είχαν εξαφανιστεί.

 

Σε ότι αφορά την απάντηση ένστολου εν υπηρεσία στην «Π», ότι αδίκως ξέσπασε τόσος θόρυβος, αφού επρόκειτο για όχημα «Θεάτρου Σκιών» που μοιράζει προσκλήσεις παραστάσεων σε σχολεία, από την Ασφάλεια Αιγιάλειας αποσαφηνίζεται ότι ουδέποτε δικός της αστυνομικός υπάλληλος ανέφερε κάτι τέτοιο και μάλλον πρόκειται για αστυνομικό άλλου Τμήματος που κακώς το είπε, άσχετου δε με την εξέλιξη της υπόθεσης.
Παράλληλα, από εκείνη τη μέρα που το συμβάν καταγγέλθηκε, από την ηγεσία του Τμήματος Ασφαλείας έχει δοθεί εντολή για περιπολίες πρωί - μεσημέρι σε σχολεία του Αιγίου, εναλλάξ υποχρεωτικά, αφού είναι αδύνατον σε κάθε ένα από αυτά να βρίσκεται και ένα όχημα της ΕΛ.ΑΣ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ