Αχαΐα: Από σήμερα σε ισχύ το mini lockdown- Μάσκες παντού και κλείσιμο καταστημάτων στις 12

06.10.2020 / 4:00
patra-covid-dete

Υποχρεωτικές οι μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους από σήμερα το πρωί σύμφωνα με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά. Αστυνομικοί θα σταματούν όποιον πολίτη κυκλοφορεί χωρίς μάσκα και θα του επιβάλλουν πρόστιμο 150 ευρώ.

Στο μεταξύ θα συνεχίσουν οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Περιοριστικά μέτρα για επτά ημέρες:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
  • Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
https://dete.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%84%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1/

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα