Αχαΐα:Μήνυση Αμβροσίου κατά υπευθύνων θεατρικής παράστασης-Βολές στην Ιερά Σύνοδο | dete

Αχαΐα:Μήνυση Αμβροσίου κατά υπευθύνων θεατρικής παράστασης-Βολές στην Ιερά Σύνοδο

Για «ολομέτωπη και ασεβέστατη επίθεση εναντίον της πίστης» κάνει λόγο ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, που παρεμβαίνει για την παράσταση του Θεάτρου «Ακροπόλ» της Αθήνας «Jesus Christ Superstar», η οποία, όπως λέει, παρουσιάζει τον Χριστό ως μέλος της κοινότητας των Χίπις, κοινότητα που έχει ταυτιστεί με σεξουαλικά όργια και χρήση ναρκωτικών.
Υποστηρίζει ότι το έργο αυτό διακωμωδεί τη Σταύρωση, ενώ παρουσιάζει γυναίκα με το όνομα Μαρία Μαγδαληνή, να τραγουδάει στον Ιησού ερωτικό τραγούδι!
Επικροτεί την ενέργεια των ιεραρχών Κυθήρων και Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμία και δύο δικηγόρων Αθηνών να υποβάλουν μηνύσεις κατά των υπευθύνων.
Ο κ.κ. Αμβρόσιος ζητά την άμεση αντίδραση της δικαστικής αρχής, της οποίας χρέος είναι -όπως ο ίδιος πρεσβεύει- να προστατεύει την Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία κατά το Σύνταγμα.
Ομως αφήνει αιχμές για αδράνεια της Ιεράς Συνόδου, η οποία όφειλε να προστατεύσει την Ορθοδοξία που εξυβρίζεται, ταπεινώνεται και ευτελίζεται, αφού στο έργο ο Χριστός λέει ότι θεωρείται άνδρας ανασφαλής, που δεν γνωρίζει πώς να διαχειριστεί τους καρπούς της διδασκαλίας του, πέφτοντας στην παγίδα ενός ανθρώπινου ναρκισσισμού, που τον παρασύρει σε λανθασμένες επιλογές και ανθρώπινες αδυναμίες και την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή, δίπλα του ως σύντροφο να τραγουδάει τον έρωτά της για τον Ιησού.
Και καταλήγει: «Σηκώθηκα από το κρεβάτι, όπου μια ίωση με έχει καθηλώσει, και υπέβαλα κι εγώ μήνυση μόνο και μόνο για να κατασιγάσω την συνείδησή μου».