Αυτός είναι ο 37χρονος που πνίγηκε στον Πύργο | dete

Αυτός είναι ο 37χρονος που πνίγηκε στον Πύργο

«Ήσυχο παιδί, χαμηλών τόνων και λίγο μοναχικός. Χαμογελαστός και ευγενικός με όλους…», έτσι μιλούν για τον 37χρονο Γιάννη Ν. Χριστακόπουλο οι φίλοι και συνάδελφοί του, που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν ότι έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή, στην παραλία του Ανεμοχωρίου, όπου είχε πάει για μπάνιο, το απόγευμα του Σαββάτου.

Λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ, λουόμενοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην παραλία, εντόπισαν το άψυχο κορμί του Γιάννη να επιπλέει μπρούμυτα. Τον τράβηξαν στην ακτή, μήπως καταφέρουν να τον σώσουν, αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς δεν είχε τις αισθήσεις του και κανείς δεν ξέρει πόση ώρα βρισκόταν στη θάλασσα, αφού η παραλία δεν είναι πολυσύχναστή. Ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Αναζητούσαν τους οικείους

Από τις Αρχές, ξεκίνησε μια τεράστια και δύσκολη προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιον συγγενή, καθώς ο Γιάννης ήταν μόνος του στην παραλία του Ανεμοχωρίου. Ήταν οικείο πρόσωπο στους λουόμενους, σύμφωνα με μαρτυρίες από τους οποίους, πήγαινε πολύ συχνά στην περιοχή για το μπάνιο του και συνήθιζε να κολυμπά στα βαθιά.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισης ανέλαβε ο πατέρας του Νίκος, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το μονάκριβο παιδί του έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Η μητέρα του Ζαχάρω, οι θείοι και τα ξαδέλφια του, κατέρρευσαν στο άγγελμα του θανάτου του, όπως και οι συνάδελφοί του οικοδόμοι, καθώς ο Γιάννης ήταν πολύ εργατικό παιδί και αγωνιστής του Συνδικάτου Οικοδόμων. Απάντηση στα αίτια του θανάτου του, θα δώσει η νεκροψία – νεκροτομή που παραγγέλθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

«Ένα καλοκάγαθο παιδί»

Οι φίλοι και συνάδελφοί του, μιλούν για τον Γιάννη  με τα καλύτερα λόγια, αφού ήταν ένα ήσυχο και καλοκάγαθο παιδί, που δεν είχε στενοχωρήσει ποτέ κανέναν. Ήταν εργατικός και πολύ ευγενικός, ενώ παλαιότερα έπαιζε ποδόσφαιρο σε ομάδες της Β΄ και Γ΄ τοπικής κατηγορίας.

Η κηδεία του, θα γίνει σήμερα στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στον Πύργο.