Αυτός είναι ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού | dete

Αυτός είναι ο τελάλης του Πατρινού Καρναβαλιού

Ο Δημήτρης Χουρδούμης επελέγη να είναι και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο τελάλης του πατρινού καρναβαλιού που από την Πέμπτη θα περιοδεύει σε γειτονιές της Πάτρας και θα καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την έναρξη του θεσμού το Σάββατο. Ο Δημήτρης Χουρδούμης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Από μικρός του άρεσαν τα καλλιτεχνικά κι έτσι ασχολήθηκε με το θέατρο και τον χορό.

Από 7 χρονών παρακολουθούσε μαθήματα χορού στον Φυσιολατρικό Σύνδεσμο Πατρών, στην ομάδα Χορογαία, αλλά και στο Χορευτικό του Δήμου Πατρέων.

Στα 22 του χρόνια άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και ηθοποιίας σε διάφορες σχολές της Πάτρας και σήμερα εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός.

Έχει παίξει σε πάνω από 30 θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει 7 έργα εκ των οποίων τα 3 είναι δικά του. Έχει παίξει στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε παιδική σκηνή. Έχει παίξει σε διάφορα σίριαλ στην τηλεόραση και έχει πάρει μέρος σε video clip.

Είναι ιδρυτής του φεστιβάλ νεολαίας «Μια μέρα διάλειμμα» όπου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2010 έως και σήμερα στην κεντρική πλατεία της παραλίας Πατρών.

Είναι δάσκαλος χορού στο εκπολιτιστικό σύλλογο εργατικών Κατοικιών Παραλίας όπου έχει ιδρύσει την ομάδα «χορολάτρες» και δάσκαλος μοντέρνων χορών σε δημοτικό σχολείο.