Αυτός είναι ο λόγος που συλλαμβάνονται τα περισσότερα παιδιά τα Χριστούγεννα | dete

Αυτός είναι ο λόγος που συλλαμβάνονται τα περισσότερα παιδιά τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα εκτός από πολύ φαγητό και πολύ ποτό, φαίνεται ότι έχουν και πολύ σεξ.

Τουλάχιστον αυτό δείχνει νέα επιστημονική έρευνα. Η μεγαλύτερη επιθυμία για ερωτικές επαφές πάντως δεν οφείλεται στο αλκοόλ και στις ξέφρενες διασκεδάσεις αλλά σε... θρησκευτικούς λόγους.

Κατόπιν μιας έρευνας στα social media και στο google για τις αναζητήσεις σχετικά με το σεξ οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι σχετικές αναζητήσεις αυξάνονται κατά τη διάρκεια πολιτιστικών ή θρησκευτικών γιορτών. Διαπίστωσαν ακόμη ότι αντίστοιχα αυξάνονται και οι γεννήσεις εννιά μήνες μετά από τέτοιες γιορτές.

Η μεγαλύτερη αύξηση των σχετικών αναζητήσεων στις χώρες όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι χριστιανοί καταγραφόταν τα Χριστούγεννα και στις χώρες όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, στο Ραμαζάνι.

Ο Λούις Ρόκα, καθηγητής που συνυπέγραψε τη μελέτη εξηγεί: «Παρατηρούμε ότι τα Χριστούγεννα και το Ραμαζάνι υπάρχει μια ξεχωριστή συλλογική διάθεση που σχετίζεται με αυξημένη γονιμότητα.

Ισως οι άνθρωποι αισθάνονται ένα μεγαλύτερο κίνητρο για να αυξήσουν την οικογένειά τους κατά τη διάρκεια των γιορτών, όταν η έμφαση δίνεται στην αγάπη και στην προσφορά προς τα παιδιά. Τα Χριστούγεννα συνδέονται επίσης με ιστορίες για τον Ιησού κάτι που μπορεί να βάλει τους ανθρώπους σε ένα κλίμα αγάπης, ευτυχίας και οικογενειακής διάθεσης».

Πηγή: iefimerida.gr