Αυτοκίνητο «πύραυλος» στο Ζάππειο | dete

Αυτοκίνητο «πύραυλος» στο Ζάππειο

Στην όψη θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μαχητικό αεροσκάφος και πύραυλο, αλλά δεν είναι τίποτα από τα δύο. Είναι το Bloodhound SSC, το πειραματικό... υπερ-αυτοκίνητο των 135.000 ίππων που θα επιχειρήσει να

ξεπεράσει το φράγμα του ήχου και να σπάσει το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας φτάνοντας τα 1.000 μίλια την ώρα!

Οπως και να τα δει κανείς, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Bloodhound SSC είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά. Εχει μήκος 12,9 μέτρα, ζυγίζει 6,4 τόνους και κινείται με τη βοήθεια τριών «κινητήρων»: ενός στροβιλοκινητήρα Rolls-Royce EJ200 από το Eurofighter Typhoon, μιας συστοιχίας υβριδικών πυραυλοκινητήρων ΝΑΜΜΟ και ενός κινητήρα αγωνιστικού αυτοκινήτου 750 ίππων, ο οποίος τροφοδοτεί τις άλλες δύο μονάδες.

Η συνολική ισχύς φτάνει τους 135.000 ίππους, που ισοδυναμεί με την ισχύ 180 μονοθεσίων της F1!

Μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του στο Μπρίστολ της Βρετανίας, το υπερηχητικό αυτοκίνητο θα επιχειρήσει να σπάσει το φράγμα του ήχου αλλά και το επίγειο ρεκόρ ταχύτητας που κρατά από το 1997 το Thrust SSC με 763 μίλια/ώρα (1.228 χλμ./ώρα).

Αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2016 το Bloodhound SSC θα τρέξει στην απόλυτα επίπεδη και αχανή επιφάνεια της ερήμου Hakskeen Pan της Νότιας Αφρικής, με στόχο να πιάσει τα 1.000 μίλια/ώρα (1.609 χλμ/ώρα ή 1,314 φορές την ταχύτητα του ήχου).

Το Bloodhound SSC θα βρίσκεται μέχρι και αύριο αργά το βράδυ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το Ζάππειο Μέγαρο, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες (11:00-23:00), οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν δίπλα του, να παίξουν παιχνίδια προσομοίωσης και να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό Βloodhound διεκδικώντας δύο VIP ταξίδια στη βρετανική πίστα δοκιμών του Μίλμπρουκ.