Αυτοί είναι οι πρώτοι τουρίστες που θα φτάσουν στο αεροδρόμιο του Αράξου | dete

Αυτοί είναι οι πρώτοι τουρίστες που θα φτάσουν στο αεροδρόμιο του Αράξου

Σε ένα νέο πρωτόγνωρο πλαίσιο που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως ο κορωνοϊός ανοίγει ο διεθνής τουρισμός και σήμερα στην Κω φτάνει η πρώτη διεθνής πτήση όσον αφορά στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.

Στον Άραξο οι πρώτες πτήσεις αναμένονται την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Πρόκειται για μία πτήση από Ντύσελντορφ Γερμανόας μία από Φρακφούρτη και μία από Βέλγιο μέσω Κέρκυρας.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου αναμένενεται μία πτήση από Λιθουανία και μία από Πολωνία, την Κυριακή μία από Λετονία και την Τρίτη από Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία και Πολωνία.

Όπως αναφέρει  ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας το πρόγραμμα των πτήσεων θα διαμορφώνεται ή θα διαφοροποιείται ανάλογα και με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού ενώ τα τεστ στους ταξιδώτες στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου θα διενεργούν γιατροί της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου μια και το πολιτικό αεροδρόμιο, στερείται γιατρού, όπως εξηγεί, με το ιατρείο να μένει άδειο.

Επίσης αυτές τις ημέρες γίνονται προετοιμασίες στο αεροδρόμιο και αναμένεται η προμήθεια πλέξιγκλας για τα γκισέ εξυπηρετήσης των αεροπορικών εταιρειών, απολυμαντικά, μάσκες κ.α. "Πάμε σε αχαρτογράφητα νερά αλλά πρέπει όλοι μαζί οι φορείς να βοηθήσουμε για το καλό τουρισμού', επισημαίνει ο κ. Γκουβίτσας.