Αυτοί είναι οι λογαριασμοί Instagram με τους περισσότερους ακολούθους παγκοσμίως | dete

Αυτοί είναι οι λογαριασμοί Instagram με τους περισσότερους ακολούθους παγκοσμίως

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει ο πρώτος στην κατάταξη των πιο δημοφιλών λογαριασμών Instagram αφού οι ακόλουθοί του στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο δικτύωσης αγγίζουν τους 198 εκατομμύρια. Βέβαια ο λογαριασμός του ίδιου του Instagram είναι σταθερά πρώτος σε δημοφιλία αφού έχει σχεδόν 327,4 εκατομμύρια οπαδούς.

Τα εκατομμύρια των ακολούθων μεταφράζονται φυσικά και σε έσοδα εκατομμυρίων αφού ο Πορτογάλος σούπερ σταρ εκτιμάται ότι κέρδισε 47,8 εκατ. δολάρια το 2019 ενώ από τη Γιουβέντους εισέπραξε 36,6 εκατ. δολάρια.

Στην κορυφή της κατάταξης με τους περισσότερους  followers βρίσκονται η Αριάνα Γκράντε, η Σελένα Γκόμεζ και η Κάιλι Τζένερ. Ωστόσο «πριγκίπισσα» του Instagram αναδείχθηκε πέρυσι η Κένταλ Τζένερ με 15,7 εκατ. δολάρια να μπαίνουν στους λογαριασμούς της μέσω των 26 διαφημιστικών αναρτήσεών της.

Στο τοπ 10 της λίστας βρίσκονται ακόμα δύο ποδοσφαιριστές ο Μέσι και ο Νειμάρ οι οποίοι ωστόσο σε σχέση με τον Ρονάλντο έχουν μερικά εκατομμύρια λιγότερους ακολούθους.

Το Instagram είναι μια υπηρεσία κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο που επιτρέπει στους χρήστες να αναρτούν φωτογραφίες και να τις επεξεργάζονται με φίλτρα. Πάνω από 1 εκατομμύριο νέοι χρήστες συνδέονται στο Instagram  κάθε μήνα ενώ υπάρχουν σχεδόν 105 εκατομμύρια λογαριασμοί Instagram μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες με το ποσοστό αυτό να αναμένεται να ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια το 2022.

Σε ό,τι αφορά το κοινό, τα στοιχεία δείχνουν ότι -στις ΗΠΑ τουλάχιστον- οι μισοί χρήστες του Instagram είναι ηλικίας 34 ετών ή μικρότεροι.

Πηγή:  statista.com