Αυτοί είναι οι Αχαιοί πυροσβέστες που πάλεψαν με τον «Ιανό» στην Κεφαλονιά

26.09.2020 / 5:12
ss

Πανταχού παρόντα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος της Δυτικής Ελλάδας. Το καταστροφικό πέρασμα του τροπικού μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού» στην Κεφαλονιά, οδήγησε αυτή τη φορά πυροσβέστες που υπηρετούν στην Αχαΐα και την Ηλεία στο νησί του Ιονίου, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια, στις πληγείσες περιοχές.Ειδικότερα, μετέβησαν 10 Πυροσβέστες με 5 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας 10 ατόμων με το απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό.

Μια ακόμα ομάδα με βάρκα για την περίπτωση που καθίσταντο η ανάγκη επέμβασης για απεγκλωβισμό πολιτών από πλημμυρισμένες περιοχές. Το έργο που ανέλαβαν κατά κύριο λόγο, ήταν η άντληση υδάτων από υπόγεια κτιρίων και κοπές πεσμένων δένδρων, διευκολύνοντας την πρόσβαση των συνεργείων της ΔΕΔΗΕ σε απροσπέλαστα σημεία, όπου θα έπρεπε να μεταβούν για να πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί.Επικεφαλής της επιχείρησης, ήταν ο ηλείος περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Ιονίων Νήσων, με έδρα την Κέρκυρα, αρχιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος (πρώην διοικητής ΠΥ Ζακύνθου, διοικητής 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας κ.ά).

«Είμαστε στις επάλξεις αυτό άλλωστε επιτάσσει η φύση του επαγγέλματος μας. Πλέον με την κλιματική αλλαγή, δεν υπάρχει ούτε καλοκαίρι, ούτε χειμώνας για τους Πυροσβέστες, όλες οι εποχές είναι ίδιες. Είμαστε σε επαγρύπνηση και οποτεδήποτε χρειάζεται ο πολίτης τη βοήθεια και τη συνεισφορά μας θα είμαστε δίπλα του, 24ωρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο», δήλωσε ο υποστράτηγος, Γιάννης Πετρούτσος Συντονιστης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδα, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Εφ. Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα