Αυτά τα «δώρα» περιμένει η εφορία μέχρι την πρωτοχρονιά | dete

Αυτά τα «δώρα» περιμένει η εφορία μέχρι την πρωτοχρονιά

Εκπτώσεις, παρά την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, δεν κάνει η εφορία, που αναμένει εντός των επόμενων ημερών να πληρωθούν μια σειρά από φόροι. Τι καλούνται οι φορολογούμενοι να πληρώσουν μέχρι το τέλος του έτους; Εισφορές, τέλη, αλλά και εκκρεμότητες από τις δηλώσεις εισοδήματος και ακινήτων όπως ο ΕΝΦΙΑ.

Τέλη κυκλοφορίας 2020
Η λήξη της προθεσμίας καταβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου. Όσοι δεν πληρώσουν έγκαιρα θα επωμιστούν ένα πρόστιμο της τάξης του 100%, δηλαδή θα τα πληρώσουν διπλά.

Βεβαίως, όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Εισφορές στον ΕΦΚΑ
Έως την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία να πληρώσουν τις εισφορές Νοεμβρίου του ΕΦΚΑ αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, την ίδια ημερομηνία θα γίνει η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Δόση ΕΝΦΙΑ
Πρόκειται για την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, η μη πληρωμή της οποίας θα επιφέρει προσαύξηση στο ύψος της δόσης.

Το πρόστιμο είναι της τάξης 0,73% και επιβάλλεται για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ σε νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4223/2013, πραγματοποιείται από τις ΔΟΥ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ. 1250/2014 της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Η αίτηση δύναται να υποβληθεί μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου.

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων
Τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να δηλώνουν ηλεκτρονικά όλα τα εισοδήματά τους στη Φορολογική Διοίκηση με δήλωση που υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία ημέρα του 6ου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους.

Για το φορολογικό έτος από την 1η Ιουλίου του 2018 έως τις 30 Ιουνίου του 2019 η δήλωση υποβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Φόρος ασφαλίστρων
Για τα ασφάλιστρα και δικαιώματα που γίνονται απαιτητά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου ο φόρος καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Καλό θα είναι λοιπόν όσοι έχουν εκκρεμότητες με την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να μην αμελήσουν τις υποχρεώσεις τους. Η προθεσμία λήγει.