ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ… ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ – Οι τοκογλύφοι… κάνουν «χρυσές δουλειές» με μπράβους! | dete

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ... ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ - Οι τοκογλύφοι… κάνουν «χρυσές δουλειές» με μπράβους!

Οι τράπεζες έχουν κλείσει την «στρόφιγγα» -εδώ και χρόνια, και η τοκογλυφία ανθεί στην Πάτρα και όχι μόνο!

Αυτό όμως που προβληματίζει ακόμη περισσότερο είναι η τακτική των τοκογλύφων να προσλαμβάνουν «μπράβους» ώστε να απειλούν τα θύματά τους σε περίπτωση που καθυστερούν την καταβολή της «δόσης» ή δεν εξοφλούν την τοκογλυφική επιταγή! Το φαινόμενο παλιό, τελευταία όμως έχει αυξηθεί λόγω της ανέχειας στην οποία βρίσκονται πολλοί επιχειρηματίες.

Και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί αρκετά τέτοια κρούσματα (μπράβοι είχαν επιτεθεί και σε γνωστό κατασκευαστή ακινήτων που είχε πέσει θύμα τοκογλύφου), όμως  τις τελευταίες εβδομάδεςτα φαινόμενα έχουν αυξηθεί!

Τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό με πρωταγωνιστή 26χρονο ο οποίος μαζί με δύο άλλους  επιτέθηκαν σε έμπορο τον χτύπησαν και του ζήτησαν τα χρήματα που όφειλε στον τοκογλύφο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπεβλήθη μήνυση, ενώ σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, δεν έγινε γνωστό και το όνομα του τοκογλύφου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι μπράβοι είχαν επιταγές στο όνομά του. Το γεγονός δε πως σε τέτοιες περιπτώσεις… σπάνια γίνονται μηνύσεις (τα θύματα φοβούνται για την ζωή τους μια και στην Ελλάδα… το καθεστώς προστασίας μαρτύρων είναι… για γέλια), ευνοεί αφενός μεν την δράση τέτοιων κυκλωμάτων και αφετέρου… την ατιμωρησία.

Στην «πιάτσα» όμως είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος τοκογλύφος (ο δεύτερος) έχει «φορτώσει» αρκετό χρήματα στην αγορά της πόλης και πλέον λόγω της κατάστασης θέλει… να το μαζέψει! Και βέβαια πληρώνει «μπράβους» για να επισπεύσει τις διαδικασίες. Πληροφορίες ανέφεραν πως και στην πρώτη περίπτωση (με μπράβο τον 26χρονο) εμπλεκόταν ο ίδιος τοκογλύφος!

«Πονοκέφαλος» - έρχονται τα χειρότερα!

Η σχέση «μπράβων -  τοκογλύφων» έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις Αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβους πως λόγω της κρίσης, τέτοιου είδους περιστατικά θα αυξηθούν κατακόρυφα! Από τη στιγμή δε που η κρίση έχει φέρει τα πάνω κάτω και στη νυχτερινή ζωή της Πάτρας (τα νυχτερινά κέντρα δεν δίνουν τα μεροκάματα του παρελθόντος), αρκετοί «φουσκωτοί» θα κληθούν να «υπηρετήσουν» τοκογλύφους!