Αυνανισμός: το τελευταίο Γυναικείο Ταμπού | dete

Αυνανισμός: το τελευταίο Γυναικείο Ταμπού

Οταν η Gina Ogden προσπαθεί να κάνει μία γυναίκα να μην αγχώνεται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής θεραπείας, της υπενθυμίζει τις ατάκες του Woody Allen.
«Μην ενοχλείτε... Αυνανίζομαι».
«Κάνω σεξ με κάποιον που αγαπώ πολύ».
Μία ασθενής της της έλεγε κλαίγοντας: «Δεν μου αρέσει η εμφάνισή μου»
«Εάν δεν σας αρέσει η εμφάνισή σας», λέει η Dr. Ogden, συγγραφέας του The Return of Desire, «δεν χρειάζεται να πέσετε στο κρεβάτι με κάποια που δεν σας αρέσει. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται να αυνανιστείτε».
Η πραγματικότητα είναι ότι ο γυναικείος αυνανισμός είναι το τελευταίο, ίσως, σεξουαλικό ταμπού.
Οι λόγοι είναι διάφοροι, οι σημαντικότεροι όμως είναι η υπερβολή στη γυναικεία υγιεινή και η πίστη στο ότι ο οργασμός είναι αυθεντικός όταν συμβαίνει στη συνεύρεση με έναν άντρα.
Μια πρόσφατη έρευνα του School of Medicine του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και του Kinsey Institute for Research in Sex έδειξε ότι μεταξύ των ηλικιών 14 και 17, ένα 74% των αγοριών αυτοικανοποιούνται, έναντι 48% των κοριτσιών. Ανάμεσα στους 17χρονους, το 46% των κοριτσιών ανέφερε ότι αυτοϊκανοποιείται μερικές φορές το χρόνο. Γενικά, ανεξάρτητα από ηλικίες οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες παραδέχονται περισσότερο από ότι οι γυναίκες πως αυτοϊκανοποιούνται.
«Οι νεαρές γυναίκες δεν ενθαρρύνονται να γίνουν κυρίαρχες στο κορμί τους και στη σεξουαλική τους ευχαρίστηση», λέει η Peggy Kleinplatz, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Ottawa.
«Οι εικόνες που βλέπουν είτε στα πορνό είτε στις ταινίες, όπως το American Pie, αναφέρονται στην εφηβική αυτοϊκανοποίηση ως φυσιολογική συμπεριφορά για τα αρσενικά. Η γυναικεία όμως εξερεύνηση της σεξουαλικότητας κρύβεται στη σιωπή», σύμφωνα με τη Dr. Kleinplatz.
Κάποια βήματα για βγει στο προσκήνιο η γυναικεία αυτοϊκανοποίηση έγιναν με τον δονητή Rabbit Pearl στη σειρά Sex and the City, και από το βιβλίο των εκδόσεων Taschen, «La Petite Mor», που φιλοξενείγυναίκες με εσώρουχα να φωνάζουν ενώ αυνανίζονται μπροστά στον φακό του φωτογράφου  Will Santillo.
«Η κοινωνία παραδέχεται ότι τα αγόρια το έχουν ανάγκη. Εμείς εξαρτώμαστε από τους παρτενέρ μας», λέει η Carlyle Jansen, ιδιοκτήτρια του sex-shop, Good for Her, στο Toronto.
«Τα αγόρια είναι εύκολο να αρχίσουν να αγγίζουν το πέοες τους. Το κάνουν όταν μαθαίνουν να πηγαίνουν στην τουαλέτα. Για τα κορίτσια είναι πιο δύσκολο να ανακαλύψουν τα γεννητικά τους όργανα», λέει η καθηγήτρια Dr. Jansen.
Η Dr. Kleinplatz λέει: «Εχω ακούσει πολλές γυναίκες να λένε: Δεν θέλω να βάζω τα δάχτυλά μου εκεί μέσα. Θέλουν όμως ο παρτενέρ της να βάζει το πέος του εκεί».
Η Dr. Ogden εστιάζει στην ανερχόμενη πλαστική αιδοίου και λέει ότι το πρόβλημα με τη γυναικεία σεξουαλικότητα χειροτερεύει: «Πρέπει να δείχνουμε κάπως, να μυρίζουμε ωραία, να νοιώθουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τίποτα δεν γίνεται για την προσωπική μας απόλαυση. Ολα για τους άλλους».
Η Ms. Jansen λέει: «Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να αυνανίζονται και ύστερα από δύο – τρία λεπτά βαριούνται. Το μυαλό τους γυρίζει σε άλλα θέματα, όπως τι θα σκεφτεί ο άντρας τους αν δεν φτάσουν σε οργασμό, ή τι δουλειές έχουν να κάνουν μετά».