Ασύλληπτη διάβρωση κατολισθήσεις στην ακτογραμμή της Δυτικής Αχαΐας – ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ | dete

Ασύλληπτη διάβρωση κατολισθήσεις στην ακτογραμμή της Δυτικής Αχαΐας - ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Σε διαρκή κατάσταση εκτάκτου ανάγκης συνεχίζει να βρίσκεται η Δυτική Αχαΐα, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε το προχθεσινό κύμα κακοκαιρίας, στο ορεινό οδικό δίκτυο, παραλίες της περιοχής και κατοικημένες περιοχές.
ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Αν και αρχικά το πρόβλημα εστιάστηκε στη διακοπή της κυκλοφορίας στους επαρχιακούς δρόμους, που περνούν από τα χωριά Σανταμέρι, Πόρτες, Ζησιμαίικα και Τζάιλο, τελικά ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που ο δήμος κατέγραψε στην ακτογραμμή, από Νιφορέικα, μέχρι Καλαμάκι και προς Λακκόπετρα, όπου η διάβρωση επεκτάθηκε σε ασύλληπτο βαθμό.
ΕΝΤΡΟΜΟΙ
Ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Θ. Ραυτακόπουλος, που επισκέπτεται σήμερα και πάλι τα πληγέντα σημεία, περιγράφει τον τρόμο που έζησαν και ζουν κάτοικοι και οικιστές, βλέποντας δρόμους, υποδομές, αυλές και σπίτια, έτοιμα να «πνιγούν» από τα νερά της βροχής αλλά και τη θάλασσα που απειλητικά πλησιάζει.
«Κόβεται πλέον το βουνό, λόγω των φερτών υλικών που έρχονται από τα καμένα του φθινοπώρου και δεν παρακρατούνται από φυσικό εμπόδιο. Υπάρχει αστάθεια του εδάφους και αυτό πια, σε κάθε δυνατή βροχή, θα είναι όλο και πιο απειλητικό» λέει στην «Π» ο Θανάσης Ραυτακόπουλος.
ΣΠΙΤΙΑ
Προβληματισμός υπάρχει και στους Αλισσούς, περιοχές που πλημμύρισαν ισόγεια σπίτια, σε πολλές περιπτώσεις και λόγω κακοτεχνιών από τους ίδιους τους ιδιώτες.
Εκεί δεν μπορεί να γίνει κάτι, παραδέχεται ο δήμος, ενώ για τις καλλιέργειες σε Λιμνοχώρι, Σαγέικα, Λακκόπετρα κ.ά. το μέγεθος της πιθανής ζημιάς στα σπαρτά θα φανεί μετά την αποστράγγιση.