Αρχαία Ολυμπία: Ο Θοδωρής Αμπατζής για Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνούς Φεστιβάλ

08.08.2020 / 7:28
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Abatzis

Kυψέλη πολιτισμού με τη φιλοξενία, αλλά και την παραγωγή δικών του παραστάσεων είναι ο στόχος για Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας.
Η πρώτη παράσταση στο Θέατρο Ολυμπία (Φλόκα) της Αρχαίας Ολυμπίας έγινε πριν από 22 χρόνια μ’ ένα μεγάλο αστέρι των μπαλέτων Μπoλσόι, τον ΜιχαήλΜπαρίσνικοφ.
Ένα Διεθνές Φεστιβάλ οραματίζεται για την Ολυμπία από εδώ και πέρα ο Θοδωρής Αμπαζής αναλαμβάνοντας την καλλιτεχνική του διεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αμπατζής ήταν και στην Πάτρα καλλιτεχνικός διευθυντής.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη και σκηνοθέτη Θοδωρή Αμπαζή χαράσσουν μια μακροπρόθεσμη πολιτιστική πολιτική και διαχειρίζονται την υλοποίησή της. Στόχος είναι να γίνει το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας μια κυψέλη πολιτισμού, που εκτός από τη φιλοξενία εποχικών παραστάσεων θα παράγει δικές του θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, θα συνεργάζεται με άλλα Φεστιβάλ της χώρας και του εξωτερικού στη δημιουργία παραστάσεων και εκπαιδευτικών δράσεων. Επίσης, θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί μουσικά και θεατρικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και ποικίλες πρωτοποριακές καλλιτεχνικές δράσεις σε μη θεατρικούς χώρους.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα