Αρχίζουν τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι – Τα βρήκαν με την κυβέρνηση | dete

Αρχίζουν τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι - Τα βρήκαν με την κυβέρνηση

Τα βρήκαν κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στις 29 Νοεμβρίου χιλιάδες ακίνητα-"φιλέτα" βγαίνουν στο "σφυρί". Η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου με την αυτεπάγγελτη δίωξη που θα γίνεται πλέον - μετά από τροπολογία που κατατέθηκε - σε όσους παρεμποδίζουν τις διαδικασίες, ικανοποίησε τους συμβολαιογράφους, καθώς είχαν θέσει ζήτημα σωματικής ακεραιότητας.

Στην ευρεία διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη,  Νίκος Τόσκας. 

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε μετά τη σύσκεψη τη βεβαιότητα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου. Πρόσθεσε δε ότι «τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, οι σύλλογοι των οποίων πρέπει να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους. Ερωτηθείς αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η σύσκεψη «πήγε πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας ανέφερε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός. Πρόσθεσε ότι έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηριοποίση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γενικές συνελεύσεις με θέμα την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι για τους θεσμούς, των οποίων οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου, το θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών αποτελεί μείζον θέμα στο πλαίσιο της γ' αξιολόγησης.

πηγή: Newpost.gr