Αρπαγή 10χρονης: Σε δομή φιλοξενίας και ο αδελφός της – «Τον ζήτησε η μικρή» – Αναζητούνται συνεργοί της κατηγορούμενης | dete

Αρπαγή 10χρονης: Σε δομή φιλοξενίας και ο αδελφός της - «Τον ζήτησε η μικρή» - Αναζητούνται συνεργοί της κατηγορούμενης

Όλο και περισσότερα είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την αρπαγή της 10χρονης στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από το κοριτσάκι που βγήκε από το νοσοκομείο και με απόφαση εισαγγελέα οδηγήθηκε σε δομή φιλοξενίας, από το σπίτι απομακρύνθηκε και το μικρό αδερφάκι της, ένα αγοράκι τεσσάρων ετών.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ η μικρή πήρε εξιτήριο από το Ιπποκράτειο μετά από 10 ημέρες δεν πήγε σπίτι της αλλά μεταφέρθηκε σε δομή φιλοξενίας. Εκεί μάλιστα μεταφέρθηκε και ο 4χρονος ετεροθαλής αδερφός της. Θα φιλοξενηθούν προσωρινά στη δομή μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν.

H δικηγόρος της οικογένειας της 10χρονης, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, υποστηρίζει ότι μεταφέρθηκε στην ίδια αυτή η πληροφορία από τον αδελφό της Μαρκέλλας και θα ζητήσει από τις δικαστικές αρχές να κληθεί να καταθέσει. Η κ.Ανάσογλου, μετά και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της 33χρονης, εκτιμά ότι η κατηγορούμενη δεν ενήργησε μόνη της. Όσον αφορά για τη φιλοξενία της 10χρονης και του αδελφού της σε δομή, η δικηγόρος απαντά:

«Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει στη γειτονιά του τώρα το παιδί. Υποθέτω ότι οι παιδοψυχολόγοι σκέφτηκαν ότι μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση, να απαλύνει τις απαντήσεις του αλλά και η γύρω κοινωνία να ξεχάσει το συμβάν». «Τον αδελφό της πρέπει να τον ζήτησε η ίδια η ανήλικη. Η μητέρα τους είναι σε κατάσταση σοκ…» κατέληξε η κ.Ανάσογλου.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση, της οποίας τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν χθες, αναμένεται να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της θα καταθέσει αίτημα για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει στη γειτονιά του τώρα το παιδί. Υποθέτω ότι οι παιδοψυχολόγοι σκέφτηκαν ότι μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση, να απαλύνει τις απαντήσεις του αλλά και η γύρω κοινωνία να ξεχάσει το συμβάν». «Τον αδελφό της πρέπει να τον ζήτησε η ίδια η ανήλικη. Η μητέρα τους είναι σε κατάσταση σοκ…» κατέληξε η κ.Ανάσογλου.

Η 33χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση, της οποίας τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, αναμένεται να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της θα καταθέσει αίτημα για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Φοβάται για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα και επίσης γιατί προκαταβολικά η κοινωνία έσπευσε να την καταδικάσει πριν ακόμη εμφανιστεί στο δικαστήριο και ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα» υποστηρίζει ο δικηγόρος της, Βασίλης Νουλέζας.

Η εντολέας μου διαβεβαίωσε κατηγορηματικά και εμένα και την ανακρίτρια ότι ενήργησε μόνη της και πρόθεση της ήταν να φιλοξενήσει, να περιθάλψει να δώσει αγάπη και στοργή ανεξάρτητα αν από ένα σημείο και μετά φέρθηκε παραβατικά και της χορήγησε το ηρεμιστικό» επιμένει ο δικηγόρος της 33χρονης.

Αναζητούνται συνεργοί της κατηγορούμενης
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η 33χρονη να είχε συνεργούς, αφού βρέθηκαν στην κατοχή της 7.000 ευρώ όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην Κατερίνη όπου είχε βρει καταφύγιο αφότου ελευθέρωσε τη μαθήτρια. Είναι χαρακτηριστικό, εξάλλου, ότι η γυναίκα δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις στους αστυνομικούς όταν ερωτήθηκε επίμονα για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή της τα χρήματα αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμούν ότι πίσω από την κατηγορούμενη βρίσκεται μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, σενάριο που ενισχύεται μέρα με τη μέρα.

Την Τρίτη, ο αδελφός της Μαρκέλλας προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία. Μιλώντας στο Mega, ο 25χρονος υποστήριξε πως η αδελφή του δεν ήταν μόνη με την 33χρονη, μέσα στο σπίτι όπου κρατείτο, αλλά εκεί βρισκόταν και ένα τρίτο πρόσωπο.