ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ

Δεν γνωρίζουμε αν ενοχλήθηκε το Πατριαρχείο με την πρόσφατη "μνημόνευση" του μακαριστού Πατριάρχου Αθηναγόρα από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, όπως αποκάλυψε το dete.gr
Γνωρίζουμε σίγουρα ότι ο Καλαβρύτων μετά και το πρόσφατο κείμενό του (12-12-2016) "Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ / ΡΙΠΕΣ-ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ-ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΡΙΕΣ!", παραμένει  αμετακίνητος στις θέσεις του. 

Ως εκ τούτου, η ακοινωνησία για το Φανάρι πρέπει να είναι μονόδρομος! Η ακοινωνησία θα πρέπει να επιβληθεί φυσικά και στον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος αν και δεν εκφράστηκε ο ίδιος μέχρι τώρα, τοποθετήθηκε με κείμενό του το "Γραφείο επί των Αιρέσεων" της Μητροπόλεώς του, καθώς και ο κληρικός του Άγγελος Αγγελακόπουλος.
Προκλητικά αμετανόητοι δηλώνουν και οι κληρικοί Θεόδωρος Ζήσης και Νικόλαος Μανώλης της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρά τις σχετικές προειδοποιητικές επιστολές προς αυτούς του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου. Τους πρέπει κάθε επιτίμιο για την όλη αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά τους.
Φυσικά, η καθαίρεση πρέπει και στον κληρικό της Μητροπόλεως Ιερισσού Πέτρο Χιρς, για την όλη αντιεκκλησιολογική δράση του, και δη σε Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο.
Τέλος, προκλητικός παραμένει και ο κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, καθώς με την ομιλία που πραγματοποίησε πρόσφατα στην Διακίδειο Σχολή Λαού Πατρών, διεγείρει τους πιστούς σε ανταρσία κατά της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας.
Όλοι οι παραπάνω πρέπει με κάποιο τρόπο να μπουν στην θέση τους, γιατί έχουν κάνει ήδη μεγάλη ζημιά στην Εκκλησία. Ας ελπίσουμε η Εκκλησία - και κυρίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο - να μην καθυστερήσει άλλο και να επιληφθεί...