ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ Ο ...ΚΑΣΤΑΝΙΣΙΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ

Η υπόθεση με το «ευλογημένο» κάστανο του Αγίου Παϊσίου του αγιορείτου βαρύνει αποκλειστικά τον κληρικό της Μητροπόλεως Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνο Καντάνη, ο οποίος έγινε η αιτία και η αφορμή για να διασυρθεί και να χλευαστεί ο Άγιος Παΐσιος. 
Η περίπτωσή του είναι, φυσικά, χειρότερη από αυτήν του νεαρού «Παστίτσιου» – ο οποίος είχε καταδικαστεί για προσβολή του Αγίου, λόγω σχετικής σελίδα στο fb – γιατί ο εν λόγω είναι εν ενεργεία κληρικός και επιστρατεύει μάλιστα και μια σαθρή επιχειρηματολογία, για να μας αποδείξει ότι δεν είναι ειδωλολάτρης!
Θα αντιμετωπιστεί νομικά, όπως του πρέπει, διότι αν μείνει ατιμώρητος είναι ικανός να μας βγάλει και κανένα …αυγό του Αγίου Παϊσίου, βρασμένο επίσης…
Ο κληρικός αυτός αποσκοπεί στην εξηλιθίωση του λαού και το καταφέρνει μια χαρά, αφού βρίσκει πρόσφορο έδαφος…
Όμως, η ενέργειά του αυτή συνιστά βάναυση προσβολή όχι μόνο του Αγίου Παϊσίου, αλλά και της Ορθόδοξης Εκκλησίας γενικότερα, και πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο θα κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.
Από την διοικούσα Εκκλησία και δη από την Μητρόπολη Αιτωλοακαρνανίας, δεν μπορεί να περιμένει κανείς κάποια αντίδραση, καθώς ο κληρικός θεωρείται «παραδοσιακός» και ως εκ τούτου τυγχάνει ασυλίας.
Άρα, ο δρόμος της κοσμικής δικαιοσύνης είναι μονόδρομος.