ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΚΑ: Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δυο χρόνια «γιορτής» | dete

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΚΑ: Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δυο χρόνια «γιορτής»

 

25 Ιανουαρίου 2015 και η χώρα γυρίζει σελίδα και το πανηγυρίζει. Ήταν η αρχή μιας   ευλογημένης περιόδου, όπου οι δυσκολίες τελείωσαν και η εποχή της ευμάρειας επέστρεψε. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  έσκισε τα μνημόνια, κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ, ξανάδωσε τα δώρα στους συνταξιούχους , επανέφερε τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ

Δύο χρόνια με  τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και  τον εκ των δεξιών του Πάνο Καμμένο στο τιμόνι της χώρας, ζήσαμε όλοι μια απέραντη ευτυχία. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι κάτι παραπάνω από αισθητά. Η χώρα βγήκε στις αγορές, τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξήθηκαν, η ανεργία μειώθηκε και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είδαν γεμάτα ταμεία.

Πικρό χιούμορ…απέναντι σε μια πικρή πραγματικότητα…

Το «άλλα λέω κι άλλα κάνω» το βιώνουμε με τον πιο σκληρό κι επώδυνο τρόπο. Όπως και τον λαϊκισμό και την ακατάσχετη υποσχεσιολογία. Οι κυβερνώντες εξακολουθούν σε αυτόν τον δρόμο με ολέθριες συνέπειες.

Ακόμα «κλείνουν» την αξιολόγηση και κάθε φορά που «διαπραγματεύονται» το τίμημα είναι βαρύ για τους πολίτες. Με το δράμα των οποίων έκαναν «πολιτική».

Είναι οι ίδιοι  που  χρησιμοποιούσαν  τις αυτοκτονίες και τους θανάτους από μαγκάλια για να επικρίνουν την προηγούμενη κυβέρνηση. Δρόμο που δεν επέλεξε  ΝΔ , ως αντιπολίτευση…

Δεν  χρειάζεται άλλωστε. Η πραγματικότητα «μιλά» από μόνη της  και η αποτύπωσή της σε αριθμούς αποδεικνύει τόσο ξεκάθαρα την κατρακύλα της χώρας και τη δύσκολη μάχη της επιβίωσης που δίνουν πολλοί.

Ευτυχώς, πάντα υπάρχουν διέξοδοι. Και δεν θ΄αργήσουμε να τους ακολουθήσουμε. Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, είναι αρκετά.