ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΤΑΤΣΙΚΑ: “Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον σκληρά δοκιμαζόμενο εμπορικό κόσμο” | dete

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΤΑΤΣΙΚΑ: "Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον σκληρά δοκιμαζόμενο εμπορικό κόσμο"

Της Γεωργίας Ντάτσικα – Στελέχους της Ν.Δ

Κατά την εορτή τού Αγίου Πνεύματος, εκατοντάδες πιστών συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. Παράλληλα, την ίδια μέρα, τελέστηκε και η ετήσια γιορτή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας, που συνοδεύθηκε φέτος από τις ευχές όλων για καλή επιτυχία προς το διοικητικό συμβούλιο του, που προέκυψε πρόσφατα από τις σχετικές εκλογές που διεξήχθησαν.

Ωστόσο, πέραν της ανταλλαγής των καθιερωμένων ευχών, όσες και όσοι συμμετείχαμε στην εν λόγω εορταστική εκδήλωση γίναμε αποδέκτες της αγωνίας των μελών του ιστορικού σωματείου για το σήμερα και το αύριο του εμπορικού κόσμου. Προφανώς οι έμποροι της Αιγιάλειας δεν αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα που θέλει         αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της χώρας να αγωνίζονται να επιβιώσουν κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Τα λουκέτα στην αγορά πιστοποιούν της δυσάρεστης διαπίστωσης το αληθές, καθώς είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας μιας ζοφερής πραγματικότητας.

Όμως, δεν πρέπει να αφήσουμε να επέλθουν κι άλλοι «θάνατοι» στην αγορά. Οφείλουμε να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους εμπόρους μας, τις εναπομείνασες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, ώστε να σταθούν και πάλι όρθιες στα πόδια τους. Δεν είναι εύκολο, αλλά προβάλλει ως αδήριτη αναγκαιότητα για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας μας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελούσε ανέκαθεν τη ραχοκοκαλιά της. Επομένως, στηρίζοντας τους εμπόρους και κατ’ επέκταση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας, στηρίζουμε τους ίδιους τους εαυτούς μας.