ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΝΤΑΤΣΙΚΑ: Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ που πλήττει την ακίνητη ιδιοκτησία

Ανέκαθεν το όνειρο του Έλληνα ήταν να αποκτήσει το δικό σπίτι, το δικό του «κεραμίδι». Δυστυχώς, όμως, τα τελευταία χρόνια το όνειρο αυτό τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη, εξαιτίας της υπέρμετρης φορολόγησης που επιβάλλεται (και) στην ακίνητη ιδιοκτησία.

Το τίμημα είναι βαρύτατο και για τους Αχαιούς, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν άλλωστε να αποτελέσουν την εξαίρεση του κανόνα. Οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί και μιλούν από μόνοι τους.
Το συνολικό ποσό των 74,5 εκατ. ευρώ καλούνται, λοιπόν, να καταβάλλουν για τον ΕΝΦΙΑ 175.526 ιδιοκτήτες ακινήτων της Αχαΐας, με βάση τα εκκαθαριστικά του φόρου που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του taxis.

Άραγε θα καταφέρουν οι περισσότεροι να ανταποκριθούν στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ; Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική, εάν κρίνουμε και από το γεγονός ότι τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση της Εφορίας. Ο κόσμος δεν πληρώνει γιατί δεν έχει πλέον να πληρώσει.

Και ειδικότερα σε ό, τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, γνωρίζουμε ότι την αδυναμία της καταβολής του ακολουθούν οι κατασχέσεις χιλιάδων ακινήτων, τα οποία περνάνε στην κυριότητα του κράτους!

Ο μέσος Έλληνας, ο συμπολίτης, ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας έχει χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο του, κινδυνεύοντας να χάσει και το σπίτι του, όταν διαπιστώνει ότι δεν μπορεί πλέον να τα βγάλει πέρα. Και μιλάμε και για νοικοκύρηδες, ανθρώπους που δεν είχαν μάθει στη ζωή τους να χρωστούν ούτε ένα ευρώ!

Η βελτίωση της καθημερινότητας μιας γονατισμένης από εξοντωτικά μέτρα λιτότητας και φόρους κοινωνίας, περνά και μέσα από τη φορολογική ανακούφιση της.

Αναγνωρίζοντας ότι η αφαίμαξη της ακίνητης ιδιοκτησίας δεν μπορεί, δεν γίνεται να συνεχιστεί, η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί δια του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του. Πρόκειται για ένα μικρό αλλά αποφασιστικό βήμα στην ορθή κατεύθυνση.