ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ: “Η κυβέρνηση έχει καταδικάσει τους νέους” | dete

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ: "Η κυβέρνηση έχει καταδικάσει τους νέους"

Την ανάγκη δραστικής επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, με έμφαση στην ενθάρρυνση νέων επενδύσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας, επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι του Σαββάτου με νέους, στο γραφείο της, στην Πάτρα.

Η κ. Τραχήλη άκουσε τα νέα παιδιά να καταθέτουν την απογοήτευση τους από το σημερινό κλίμα στην αγορά εργασίας, τις ελάχιστες θέσεις απασχόλησης που -ακριβώς επειδή προσελκύουν εκατοντάδες ενδιαφερόμενους- καταλήγουν, τελικώς, κακοπληρωμένες.

«Νέοι άνθρωποι, με πολλά εφόδια, με σπουδαίες επιστημονικές περγαμηνές, με ιδέες και με μεγάλη διάθεση να προσφέρουν και να δημιουργήσουν παραμένουν στο περιθώριο, σχεδόν αποκλεισμένοι από μια κατάσταση που δεν τους δίνει την δυνατότητα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ν’ ασκήσουν την επιστήμη τους ή να δοκιμαστούν στον επιχειρηματικό στίβο», είπε η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι, από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση επιμένει να προβάλλει μια εντελώς πλασματική εικόνα την οποία- κατά βάθος- δεν πιστεύουν ούτε οι επιτελείς της.

«Για να υπάρξει αποκλιμάκωση της ανεργίας, θα πρέπει να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Για να υπάρξουν θέσεις εργασίας, θα πρέπει να υπάρξουν νέες επενδύσεις. Για να υπάρξουν νέες επενδύσεις, θα πρέπει να υπάρχει ένα στέρεο και ασφαλές περιβάλλον και μια κυβέρνηση που να το καλλιεργεί. Και η σημερινή κυβέρνηση κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο κάνει», σημείωσε η κ. Τραχήλη.