Από το Ηράκλειο εξαπάτησε γυναίκα στο Ναύπλιο

21.09.2020 / 11:18
apati

Το λάθος του να δώσει τον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό στο θύμα του, ήταν αυτό που αποκάλυψε ένα νεαρό απατεώνα από το Ηράκλειο ο οποίος τηλεφώνησε σε μια γυναίκα στο Ναύπλιο, συστήθηκε ως υπάλληλος τράπεζας και της έταξε αναδρομικά από τη σύνταξή της.

Ο 22χρονος Έλληνας ήταν αρκετά πειστικός και η γυναίκα, που δελεάστηκε από την προοπτική να εισπράξει χρήματα που δεν περίμενε, δεν υποψιάστηκε την απάτη, όταν της ζήτησε να προκαταβάλει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό δήθεν για τον… Φ.Π.Α.!

Έτσι, κατέθεσε τα χρήματα στον λογαριασμό που της έδωσε, αλλά όταν αποκαλύφθηκε η απάτη ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου και εκείνοι τους συναδέλφους τους στο Ηράκλειο, οι οποίοι συνέλαβαν τον 22χρονο και τον έστειλαν «πακέτο» στο Ναύπλιο, όπου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Απάτη με την πώληση κλαρκ στην Πιερία

Δυο Έλληνες ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης ως αυτή που παραπλάνησαν με «μαϊμού» αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση ενός περονοφόρου οχήματος έναν κάτοικο περιοχής της Πιερίας και τον έπεισαν να καταβάλει το ποσό των 1.240 ευρώ για την αγορά του σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσαν.

Το θύμα κατέβαλε τα χρήματα τον περασμένο Απρίλιο αλλά δεν παρέλαβε ποτέ το κλαρκ. Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα