Από Στιβ έγινε Σόφι – Η πρώτη τρανσέξουαλ που εργάζεται στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας | dete

Από Στιβ έγινε Σόφι - Η πρώτη τρανσέξουαλ που εργάζεται στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας

Μια ιδιαίτερη ιστορία του φωτογράφου της Μπόρνμουθ, ήρθε στην επιφάνεια. Ο Στιβ Κουκ αποφάσισε σε ηλικία 48 ετών να αλλάξει σε... Σόφι και αποτελεί την πρώτη τρανσέξουαλ που εργάζεται σε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ.

Εχοντας οικογένεια με δύο παιδιά, ο Στιβ γνώριζε πως η απόφασή του δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, μιλώντας στον αγγλικό Τύπο ως Σόφι πλέον, παραδέχθηκε πως δεν περίμενε να το αγκαλιάσει την αλλαγή του με τέτοια θέρμη ο ποδοσφαιρικός κόσμος της Αγγλίας.

Αποτελεί εδώ και χρόνια τον φωτογράφο της ομάδας, από τότε που η Μπόρνμουθ βρισκόταν στα χαμηλά στρώματα των αγγλικών κατηγοριών. Οπως παραδέχθηκε η Σόφι, η πρώτη παρουσίασή της στην ομάδα, ήταν καθοριστική για το πως θα την αντιμετώπιζαν οι ποδοσφαιριστές.

«Ο βοηθός προπονητή μάζεψε τους παίκτες και τους είπε “Προφανώς θα έχετε προσέξει πως ο φωτογράφος μας έχει αλλάξει λίγο σε σχέση με την περσινή σεζόν. Εχασε βάρος, έβαψε τα μαλλιά. Θα ήθελα να σας συστήσω την Σόφι”. Δεν είχα ιδέα πως θα αντιδρούσαν αλλά ξαφνικά ο αρχηγός άρχισε να χειροκροτεί και οι υπόλοιποι τον ακολούθησαν. Αυτό ήταν, δεν κοίταξα ποτέ ξανά πίσω», τόνισε η Σόφι.

Πλέον με τη σύζυγό του είναι δύο πολύ καλοί φίλοι όπως παραδέχεται ενώ και τα παιδιά του αγκάλιασαν την απόφασή του να αλλάξει ζωή. «Τους είπα απλά πως δεν άντεχα να ζω άλλο στη σκιά και να καταπιέζω αυτό που υπήρχε μέσα μου. Ο γιος μου με αγκάλιασε και η κόρη μου, ήθελε να πάμε αμέσως για ψώνια. Δεν φανταζόμουν ότι θα είχαν τέτοια αντίδραση και γι'αυτό ίσως φοβόμουν να κάνω την αλλαγή νωρίτερα», παραδέχθηκε η Σόφι Κουκ.