Από σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εν όψει της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος-Πανηγυρίζει ο Παντοκράτορας

05.08.2020 / 5:45
761bd3dd5177bfd6a6ba70da3e59bd42_L

Ξεκινούν από σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις εν όψει της δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Στην Πάτρα πανηγυρίζει με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα ο ιστορικός Ιερός Ναός του Παντοκράτορος, ενώ γιορτάζουν οι ομώνυμοι Ναοί στο Μπεγουλάκι, στην Εγλυκάδα, στον Γλαύκο, στην Οβρυά, στο Μιντιλόγλι καθώς επίσης και στο εκκλησάκι στο Σκαγιοπούλειο.
Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα τελέσει τον εσπερινό στις 7 μ.μ. στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης Σωτήρος Μιντιλογλίου ενώ αύριο το πρωί θα χοροστατήσει στην αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ναό του Παντοκράτορος, ενώ μετά το πέρας αυτής όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα αναγνώσει την ευχή της σταφύλης και θα μοιράσει τα ευλογημένα σταφύλια στους πιστούς.
Στον αποψινό (7 μ.μ.) αρχιερατικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ενώ στην ιερά αγρυπνία (από τις 10 μ.μ.) θα ιερουργήσει ο πρωτοσύγκελλος της ΙΜΠ και καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίων Πάντων Τριταίας Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ενώ τον μεθεόρτιο εσπερινό θα τελέσει ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος.
Ανήμερα της εορτής ο κ. Χρύσανθος θα τελέσει την αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μπεγουλακίου στο Κοιμητήριο. Στις 6:30 μ.μ. θα τελεστεί ο εσπερινός και η ιερά παράκληση προς τη Θεοτόκο καθώς και το καθιερωμένο τρισάγιο υπέρ των κεκοιμημένων ενοριτών του Ναού.
Στις διήμερες εκδηλώσεις στον ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Σκαγιοπούλειο, στην Πάτρα θα ιερουργήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας.
Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος Γλαύκου θα τελεστεί θεία λειτουργία και θα ομιλήσει ο πατήρ Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου, ενώ στις 7 μ.μ. ο εσπερινός θα τελεστεί από τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Σωτηρόπουλο ενώ ανήμερα την θεία λειτουργία θα τελέσει ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρακεντές.
Επίσης, γιορτάζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός στις Κατασκηνώσεις της Χριστιανικής Εστίας στην Παναγοπούλα, καθώς επίσης και του Ψαθοπύργου όπου στον αποψινό εσπερινό θα ιερουργήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Παρακεντές και στη θεία λειτουργία ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Μυτιλήνης.
Επίσης, λαμπρές θα είναι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και στον πανηγυρίζοντα Ναό στα Καραμεσινέικα Δυτικής Αχαΐας, όπου ανήμερα της εορτής θα ιερουργήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος, ενώ το απόγευμα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος θα τελέσει την παράκληση προς την Θεοτόκο.
Επίσης, γιορτάζει ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φωνησκαριάς Αιγιαλείας όπου απόψε στις 7.30 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός ενώ αύριο στις 7 π.μ. ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Να σημειωθεί τέλος ότι η Μεταμόρφωση του Σωτήρος είναι ένα σημαντικό γεγονός από τη ζωή του Χριστού, κατά το οποίο, ύστερα από ανάβαση πάνω σε ένα βουνό, που σύμφωνα με την παράδοση ήταν το όρος Θαβώρ, μαζί με τους μαθητές του Πέτρο, Ιωάννη και Ιάκωβο, μεταμορφώθηκε και φωτοβολούσε με δόξα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα